Képek a varázstojásról ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE
Varázstojás a konyhámban
Vannak olyan hagyományos ételek, melyek egy kis érdekes, különleges elkészítési móddal valódi csemegévé varázsolhatók. Ilyen az a „ tükörtojás „ is, melyet Erdélyben kapható, kerámia sütőformában készítettem el. Sajnos tudom, hogy ennek hiányában bajos a sütés, most mégis megmutatom Önöknek, hogy mit is alkottam egy fenséges reggeli alkalmából. Ha Erdélyben járnak tehát, feltétlenül érdemes ezt a kerámia- sütő edényt beszerezniük.
Íme az elkészítés:
Áztasd be 20 percre a formát vízbe, közben gyújtsd be a sütőt, nagy lángra. A mélyedésekbe tegyél kis darab vajakat, majd üsd rá a tojásokat. Sózd meg ízlés szerint, majd tegyél rá szalonna darabkákat – legfinomabb a húsos szalonna, de lehet főtt császár is Bolondítsd meg kis kolbász darabokkal és tégy rá nagyra reszelt sajtot. Tedd be ezt az egészet a sütőbe és süsd arany-barnára, szilárdra a tojást, ropogósra a benne lévő szalonnát és kolbászokat. Egyél hozzá friss foszlós kenyeret, és mondjuk jó finom vecsési csemege uborkát!
Jó étvágyat kívánunk!
LŐVE