veroniq - 2011.06.26. 11:18:36
Kommentek
ketila -
2011.06.28. 19:50:04
Most hülyülsz vagy tényleg igaz?
Truckman - 1
2011.06.28. 17:20:36
"Ebben lehet igazság! Én kb. 2 és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag dobozban szállítanak házhoz és melegítem a mikroban. Októberben műtöttek, jelenleg az ötödik kemónál tartok..."
Nem a mikrótól haver! A rendelt ebédedtől!
Én már csak tudom, miből vannak 400-800 pézért "összerakva"!
északi mágus - 1
2011.06.27. 19:20:41
viszont az indoklás szerinti okok áltudományos magyarázatok.
Minden molekula és atom sajátrezgéssel bír, ezt hívják - mint tudjuk - Brown mozgásnak. A molekuláknak átadott hőenergia (igen a gázra tett fazékban fővő ételben is), növeli a molekulák mozgási energiáját, vagyis mivel a tömegük adott, ezért a közölt hőenergia a sebességüket növeli, és mivel a mozgásuk behatárolt, ezért folyamatosan ütköznek egymással. Mivel a molekulák és atomok nagy sebesség mellett is csak nanométereket tudnak megtenni ütközés nélkül, ezért inkább rezgésszerű a helyváltoztatásuk. Ezt a rezgést lehet növelni mikrosütővel közvetlenül, amitől nő a mozgási energiájuk, tehát a hőmérsékletük. A mikrosütő és a gáztűzhely között így a melegített anyag szempontjából nézve nincs különbség.
Teljes nyugalomban létezni csak az abszolút nulla fokra, -273 C fokra hűtött anyag molekulái tudnának, de ezt csak megközelíteni tudják, mivel az energia hő formájában állandóan áramlik a hidegebb felé, és ezt az áramlást teljesen kizárni nem lehetséges.
El lehetne azon még molyolni, hogy pl. létfontosságú enzimek ileltve vitaminok bizonyos hőmérsékleten tönkremennek, de ez fennáll bármilyen más főzési technikánál is.
A kemoterápia ügyben én inkább az élelmiszer alapanyagai körül keresgélnék, nem az elkészítéshez használt mikrosütőt okolnám.
ketila - 1
2011.06.27. 09:33:57
Bizonyos műanyagoknál fennáll a cikkben leírt, de csak bizonyos műanyagoknál.
A többi, hogy mi történik a molekulákkal az más téma, de egy kicsit fura lenne a leírás szerinti dolog mert szerintem régen betiltották volna. Sok ilyen iromány terjeng a világhálón.
Sokan a rákot is tudják "gyógyítani" csak azt nem tudom miért nem kapnak Nóbel díjat?
tomsojer -
2011.06.27. 09:24:08
A szaharin sem volt káros kb. 1930-1990 között és kiderült hogy mégis. Pedig dr. Wallis 1938-ban már bizonygatta ezt a tényt.
Szerintem naphosszat sorolhatnánk azon ipari termékek sorát amiről már kiderült hogy káros!
Ami nem természetes anyag, vagy természetes de átesett egy "finomításon=létfontosságú anyagok kivonása" az javarészt káros.
Pl a nagyüzemi üvegházi paradicsom, paprika gyökere földet sem lát. Közetgyapotban gyökerezik és műtrágya oldattal táplálják. Spanyol, marokkói bogyók mind ilyenek. A sziklás spanyol "föld" az egyik legnagyobb "művi" paradicsom, parika, uborka termelő ország.
Természetesnek látszik, de már szinte vegyipari termék az is.
TATU - 1
2011.06.27. 05:50:40
Soha nem bizonyították veszélyességét,hasznát,előnyeit igen.A magnetron ágyú,ami a mikróban is van nsgyon sok vélú.Használják radarokban,röntgengépekben,távközlésben,haditechnikákban és a civil élet sok más területén.A háztartási gépként alkalmazásánál gondoltak a tervezők arra ne krüljön ki veszélyes rádióhullám a térségbe ezért nagyon sok a bíztonsági berendezés benne,s ezért is van Feredé kalitkába építve.Kizárólag meghibásodás esetén káros,de leginkább azokra és ez érvényes a mobilokra is,akik szívritmus szabályzót használnak.Miután nem bizonyított veszélyessége,s még nem halottunk mikró halálról,így nyugodtan használd és élvezd gyorsaságát,előnyeit.Ennél károsabb a kormány tevékenysége,mert az lehet halálos.
Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények