Ha már a pálinkánál tartottunk, találtam egy jó kis főételt a süti előtt. Hozzávalók: 8 kisebb csirkecomb,1 csipet kakkukfű, 4 evőkanál olaj, 60 dkg burgonya, 2 evőkanál vaj, 50dkg meggy, 3 evőkanál cukor, 1/2 dl meggy pálinka. Elkészítés: A pipi combokat sóval, borssal és a kakukkfűvel bedörzsöljük majd a sütőbe fektetjük, meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk rá. 40-45 perc alatt puhára sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből. A visszamaradt pecsenyelére kevés vizet öntünk, jól összeforraljuk, és leszűrjük. Ezzel a szafftal locsoljuk meg a husit tálaláskor. Közben a köretet elkészítjük. A burgonyát meghámozzuk,s ós víben megfőzzük. Leszűrjük, és a vajjal áttörjük ízlés szerint egy pici őrölt szerecsendióval ízesíthetjük, óvatosan vele, mert elég markáns fűszer, de jó ízt ad neki. Közepes edényben a cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a pálinkát. Ha már elpárolgott, öntsünk hozzá kevés vizet, hogy a cukor elolvadjon. Az olvadt karamellre rátesszük a meggyet, megszórjuk citrom héjjal, és 5perc alatt összepároljuk. Előveszünk egy szépséges tányért, ha lehet fehéret, mert azon szépen mutat a meggy. A pipi combot ráhelyezzük, köré kanál segítségével püré halmokat készítünk. Majd az enyhén alkoholos meggyel megdíszítjük. Igazán nem bonyolult recept, nagyon ízletes és jól is néz ki. Jó étvágyat kívánok minden kedves ide látogatónak.