Mi Abonyunk - Több ezer orvos hagyja el hazánkat!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8086, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2011.11.17. 14:05

Pályaelhagyásra és külföldi munkavállalásra készül több ezer egészségügyi dolgozó a felröppent hírek szerint. Az ágazatban dolgozók elégedetlensége nem egyedi jelenség, hiszen a más területeken dolgozók bére sem követi az uniós átlagbéreket. Csakhogy az orvosok egyébként is megindult elvándorlásának következményeit sokkal súlyosabbá tenné a jövő év január 1.-jére tervezett és szervezett tömeges felmondás. Pesszimista jóslatok szerint a teljes egészségügyi rendszer összeomlását és ezzel a társadalombiztosítás fejében vállalt állami kötelezettség  teljesíthetetlenségét vonná maga után az orvosok tervezett lépése. 

 

Az ügy komolyságát talán jól jellemzi, hogy  a több ezer egészségügyi dolgozó ügyvédi letétbe helyezte e héten a felmondólevelét, amelyek január elsejével "aktiválódnak", ha addig nem történnek érdemi intézkedések az ágazat béreinek rendezése érdekében. 

 

Jelenleg egyébként az életpálya-modellről folyik az egyeztetés, csak nehogy mire kitalálják nekik a legjobbat, már ne legyen, aki élni tud vele...

Egészségünk:
Orvosok   
 13 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Felőlem oszt...

Truckman -

2011.11.20. 09:30:26

...takarodhatnak majd! 

 

Viszont van 1 olyan érzésem, hogy nem fognak! Anno, 1 nagy szállítmányozási cég, ott is hőbörgött a sofőrnép, hogy ha nem lesz xy/km díj, másnap nem veszik fel a munkát!

 

Dehogyenem vették fel! Miazhogy nagyonis!Király

 

MÉG KEVESEBB FIZETÉSÉRT, MINT AZELŐTT!

 

Ez nem Csehország dokikáim! Meg nem is az ER sorozat a tévében!

 

EZ MAGYARORSZÁG!Király

Miért különbek az orvosi diplomások?

ketila -

2011.11.20. 09:23:08

Azért mert emberek élete függ tőlük.

Könyörgöm egy műszaki ember is felel az emberi életért, azzal a különbséggel ha Ő hibázik nem egy hanam esetleg emberek százai halhatnak meg. Kezdőként Ők sem turkálnak a javakban sőt örülnek ha van állásuk.

Egyet értek azokkal akik ki merik mondani, hogy igenis fizessék vissza a tanítattásukra fodított pénzt ha nem itthon hasznosítják a megszerzett tudást.

Ez nem lesz probléma mert ha jó szakember akkor aki kicsábítja ki is fogja fizetni helyette.

Tessék menni, jót tesznek a kórmánynak, több idős ember nem fog mefelelő ellátást kapni, hamarabb eltávoznak és nem kell a "drága ellátás"-ukra költeni.

Sajnos

ellike51 -

2011.11.19. 21:01:21

nehéz tudomásul venni, hogy bizonyos szakmunkások körében hiány, egyes diplomások körében pedig túlkínálat van.

Ez sok mindennel magyarázható, de ebbe nem kívánok belemerülni.

 

Ezért sem biztos, hogy minden diplomás megtalálja számítását; talán jobban járt volna, - különösen, ha gyengébbek a képességei - ha szakmunkásként biztos megélhetést talál itthon úgy, hogy nem olvas Blikket és nem megy utcaseprőnek!

Nem muszály

ellike51 -

2011.11.19. 20:41:15

orvosnak se menni, ha éppen más téren sikeresebb a boldogulás reménye, mint manapság a szakmunkás, akik sok helyen keresnek.

 

Még csak egy gondolat szundinak: ha úgy érzi, hogy biztos, hallgasson az említett hírforrásokra és tényleg meg kellene próbálni az utcaseprést...

ha az tényleg jövedelmezőbb az említett hírforrások szerint ... (én ugyan nem olvastam).

 

És nem kellene még külföldre se menni!

Hogy is mondta

ellike51 -

2011.11.19. 20:33:09

Gyurcsány annakidején?

Ő mondta! (Sokan rá szavaztak), de nem akarom idézni, sokan emlékeznek...

 

Tessék, itt a lehetőség!

 

Korábbi véleményemet viszont fenntartom!

Bértábla

szundi -

2011.11.19. 19:29:02

http://berkalkulator.net/berkalkulator-2011/kozalkalmazotti-bertabla-2011-az-uj-kozalkalmazotti-bertabla-2011-tol.html

2008-as szinten fagyasztották be a béreket,csak a garantált minimálbér,és a garantált bérminimum miatt változnak bizonyos kategóriák. A "D" oszlop elég érdekes,mert pl.ugyanannyi az alapfizetése egy kezdő szakápolónak(D1) mint annak aki már 24 éve csinálja(D8) 94000.-ft.Önök szerint ez így tökéletes? Az alábbi oldalon ki lehet számolni mennyit kapnak nettóba.http://berkalkulator.com/ Nem csak orvosok helyezték letétbe a felmondólevelüket.

Szép estét!

 

Úgy tudom

ellike51 -

2011.11.19. 13:27:31

nem tilos külföldön tanulni, ha ott szeretne dolgozni.

Lehet, hogy még kapna ösztöndíjat is?

Gratulálok

ellike51 -

2011.11.19. 13:16:16

a biztos hírforráshoz. Nincs már független hírügynökség.

 

Egyébként nagyon sokmindenben egyetértek TATU-val. Én még emlékszem egy fiatal kezdő orvosra aki biciklivel kezdett Abonyban praktizálni (még a 60-as években a Bicskei út és a Király köz sarkán laktak szülei)...

Csak azóta eltelt ötven év. Ma kezdőként is többet szeretnének kapni minta 20 -30 éve praktizáló szakmabeliek? Persze mások az igényeik is, de! Ne akarjon már minden kezdő orvos, minél előbb, minél több pénzt keresni...

Szerintem is valós az a társadalmi igény, hogyha nem marad itthon, akkor fizesse vissza az államnak a taníttatás költségét! Az óvodás kortól!

 

Akik el akarnak menni!

TATU -

2011.11.19. 11:54:21

Ne az adófizetők pénzéből tanuljanak,vagy váltsák meg a tandíjat.Máskülönben ezek a hentes és mészárosok,akik azt mondják a műtét sikerült,csak a beteg nem bírta ki.Kik büntetlenül kísérletezgethetnek és veszíthetnek el emberéleteket,férre kezelhet,nyomorékká tehet,uralkodik feletted,milyen jogon,ki a fene,hogy ezt megteheti.Már említettem van,belőlük elég a családban nem véletlen írok ily módon.Lenéznek mindenkit beképzelt majmok,különcnek hiszik magukat,még családon belül is a hasonló végzettségűek felett átnéznek.Neked mennyi autód,ingatlanod,nyaralód van,nem hinném,hogy úgy dúskálsz a vagyonban,de ezek a hálapénzért kuncsorgók igen.Figyeld azt a rengeteg műhibát,amit elkövetnek,embereket kezelnek férre,mert jókat kísérleteztek,és ha te hibázol,fizetsz,leülöd vagy kirúgnak és megbélyegeznek egy életre.A kezdő fizetés mindenütt alacsony,a többit az idő mullásával ki kell érdemelni,ahogyan te és más becsületes ember tette.Sajnálatos,hogy a telhetetlenséget,kapzsiságot nem büntetik,azzal,hogy valaki orvos még nem kiválasztott,köti a hipokrateszi eskü,és az önzetlen gyógyítás és nem a harácsolás.Semmivel sem különbek,mint bár mely ember a világon,és nem is érdemelnek többet.Ugyanolyan szakmunkások,mint bár ki más,csak mint minden szakma más és más iskolai végzettséghez kötött.Egy diploma még nem jogosít fel senkit semmire.A becsületes tisztességes ember hazájába marad,és nem kérkedik.

Ellikének

szundi -

2011.11.18. 23:42:09

http://bombahir.hu/budapest/az-utcaseprok-is-tobbet-fognak-keresni-az-orvosoknal

http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/cikk/380655

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/most-jo-utcasepronek-lenni-2063485

Meg lehet nézni a közalkalmazotti bértáblát,hogy ki mennyit keres,és ez nem csak az orvosokra vonatkozik,hanem az ápolókra is. Van szegény orvos,főleg a pályakezdők, és vannak olyan szakterületek ahol nincs paraszolvencia.

Nem biztos,

ellike51 -

2011.11.18. 20:00:29

hogy (az utcaseprők többet keresnek) ugyan honnan szedted ezt? 

 

... én még szegény orvost nem láttam - írja TATU. Megjegyzem én sem!

De jobb a helyzet!

szundi -

2011.11.18. 17:36:12

Maximálisan megértem őket, menjenek ha külföldön többet keresnek a tanult szakmájukkal! Ebben az országban már nemhogy megfizetve nincsennek,hanem már megbecsülve sem! ( az utcaseprők többet keresnek) Már évek óta nem volt béremelés,elvették a 13-ik havit,étkezési jegyet stb.

Valóban más az arány,fizetés magasabb és simán meg lehet élni külföldön.   A "fejvadászok" már úgy keresik meg az eü-s dolgozókat,hogy biztosítanak lakást,és ha akarják vihetik a családjukat is.Talán észre térnek nagyjaink,és csinálnak végre valami értelmeset is,nem életpályamodell kell,hanem normális fizetés.A jól szakképzet magyar ápolók és orvosok helyére majd jönnek a keleti részről képzetlen és "kicsit beszélni magyar de mindent megcsinálni ennyiért" emberek.

A  tömeges elvándorlás csak a magyar betegekeknek lesz rosz,akik bérből és fizetésből élnek,és nem tudják megfizetni a drága magánklinikákat.

Szép estét!

 

 

Kint sem jobb a helyzet!

TATU -

2011.11.18. 10:07:47

De menjetek csak ott az árarányok is mások,csak számolj utána,de én még szegény orvost nem láttam.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok