Mi Abonyunk - Abonyi állás szolnokiaknak?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8086, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2011.12.19. 21:47

  

Bizonyára valami összesküvés-elmélet kerített a hatalmába, de valami azt súgja, hogy egy abonyi köztisztviselői állást, nem abonyi lakossal akarnak betöltetni a közeljövőben. A közterület-felügyelet létszámának tervezett emelésére irányuló álláspályázatra ugyanis, csak a www.szoljon.hu oldalon bukkantam rá. A www.abony.hu szemérmesen hallgat erről(!) az álláslehetőségről. Pedig, nyilván számos rátermett és a munka világába "visszavezethető" abonyi nyugdíjas, vagy leszerelt rendőr lehetne alkalmas erre a feladatra. Ráadásul, még a hely- és személyismerete is jobb lehet, mint egy vidéki munkaerőnek. A sürgős "mozgósítás" lehetőségéről már felesleges is beszélni.Nem értem.

Oldalkép: www.szoljon.hu

 

Mielőtt a "savanyú a szőlő" jelenségre gyanakodnának a szerény személyemet ismerő és kissé "rosszmájú" olvasók, most jelzem, hogy "egyéb" elfoglaltságaim miatt sem a közeli, sem a távoli jövőben nem tervezem ilyen, vagy hasonló munkaviszony létesítését. Csak nem értem, a hirdetéssel "megcélzott" lakosság kiválasztásának logikáját, vagy ha jobban tetszik, a helyi munkaerőpiac "hivatalos" tájékoztatásának elmaradását. Nem értem továbbá, hogy hogyan lehet egy álláspályázatot kiírni úgy, hogy a feltételek sora felsőfokú végzettségek felsorolásával kezdődik - a "vagy" kötőszavak nagyvonalú mellőzésével -, majd végül "beéri" egy középfokú, vagy a korábbi oktatási rendszerben szerzett, azt helyettesítő képesítéssel is.  Tisztelt pályázat-kiíró, ezt "minimum képesítési követelmény"-ként kellett volna meghatározni és előnyként feltüntetni a szakirányú felsőfokú végzettséget! Képzeljük el, hogy a pályázatot olvasva, az egyetemet, vagy főiskolát végett emberek, önérzetüket leküzdve, milyen elszántan fognak küzdeni, egy a korábbi oktatási rendszerben a szakközépiskolai végzettséggel "egyenértékű" szakiskolai képesítést igénylő munkáért. Az már biztosan csak az én "heppem", hogy  a közterületen dolgozó hivatali alkalmazottnál nem kellene, minimum előnyként, egy idegen nyelv, legalább alapfokú ismeretét megjelölni?   

 

Akadékoskodásom és költői kérdésem után, most megosztom Önökkel, az egyébként igazán kivételes helyi álláslehetőséget, melynek feltételei között szerencsére, azért nem találjuk meg a vidéki lakóhelyet...

 

Íme:

"A közszolgálati jogviszony időtartama: határozott idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A kinevezés 6 hónap próbaidő kikötésével jön létre.

Pályázati feltételek:

- Magyar állampolgárság,
- Cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet

- főiskolai szintű rendvédelmi felsőoktatásban szerzett szaknyomozó vagy szervező szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű katonai felsőoktatási intézményben (jogelőd intézményében) szerzett határrendészeti és védelmi vezetői, illetve azzal egyenértékű szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és a Rendőrtiszti Főiskolán szerzett szakképesítés; egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és közterület-felügyelői vizsga.

- rendészeti szakközépiskolai végzettség vagy ezzel egyenértékű más korábbi képzési formában szerzett végzettség; rendőr szakközépiskolai, határrendészképző szakiskolai végzettség; középiskolai végzettség és rendőri szakképesítés vagy ezzel egyenértékű más korábbi szakképesítés, határrendész szakképesítés vagy ezzel egyenértékű más korábbi szakképesítés; középiskolai végzettség és közterület-felügyelői vizsga.
- vagyonnyilatkozattételi eljárás lefolytatása
- foglalkozás egészségügyi vizsgálaton való részvétel

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- a pályázó szakmai életrajzát,
- iskolai végzettséget igazoló okmány(ok) másolata,
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány.


 

Jogállás, illetmény és juttatások: A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény, valamint a(z) belső szabályzat rendelkezései az irányadók.
A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető

A pályázat benyújtásának határideje:. A pályázatnak 2012. január 6-án, 12 óráig meg kell érkeznie a megadott címre.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Fodor János nyújt, a 06-53/360-049 telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja: Postai úton, a pályázatnak Abony Város Önkormányzat Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály címére történő megküldésével (2740 Abony, Kossuth tér 1.).

Kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: „Közterület-felügyelő” Személyesen: , Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.
A pályázat elbírálásának határideje: 2012. január 12."

Forrás: www.szoljon.hu

 

Végül, ha talán mégis figyelmetlen voltam és a www.abony.hu oldalon kívül, más helyi orgánumban, már megjelent az álláshirdetés, kérem az érintettek szíves elnézését. Hozzátéve persze, hogy a diszpécseri és a jegyzői állások betöltésére irányuló pályázatok tekintetében, azért nem volt ilyen feledékeny a hivatal...

Közélet:
 30 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kipp Kopp koncert

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Chliievő verseny

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Akkor...

Svoboda -

2011.12.21. 21:04:39

...már értem az országjárást nemrég....terjesztették a közbiztonságot....azt hiszem....

Igen, rend van!

tyb -

2011.12.21. 20:50:12

Csak egészen más típusú, mint amilyenre a lakosság vágyik országszerte! Pintér "ittcsakénkiabálhatok" Sándor szerint javult a közbiztonság. És nem hazudik, hiszen, amióta a TEK védi őket, nyilván lényegesen javult a biztonságérzetük. Végülis  mégiscsak terrorelhárítók vigyáznak rájuk a hétköznapi "őrezredesek" vagy rendőrök helyett...{#emotions_dlg.facebeard} 

HR

Svoboda -

2011.12.21. 19:47:41

Autentikus forrés a wwww.abony.hu.....

Jó az érvelésd...

Svoboda -

2011.12.21. 19:45:38

....Tyb, hasonlóan gondolkodom, vélekedem. De. Ez nekem még mindig a felelősség és a finanszírozás továbbhárítása lesz szerintem....bár tulajdonképp rend van két hét alatt az országban, ugye?

Bugi!

tyb -

2011.12.21. 19:40:29

Volt is rend utánuk!{#emotions_dlg.smileypostman}{#emotions_dlg.svgmed} Meg sok rendőrt is vonzottak, így alapjában változott a közbiztonság helyzete, ahol felbukkantak..  

Ha lehet

Bugi -

2011.12.21. 19:37:50

Azért a közbiztonság ne nagyvonalúságtól függjön már ,mert a betyársereg is nagyvonalú volt ha azt vesszük....

Nos, önkormányzati rendőrség...

tyb -

2011.12.21. 19:37:02

Mégha ma nem is így hívják az anyaszervezetet. Ez lesz a végső cél éS az önkormányzatoknak maguknak kell megteremteniük a helyi közbiztonság fenntartásáhoiz szükséges anyagi eszközöket. BÜNTETÉSEKBŐL! A saját választók zsebéből, bár értük. Lesznek kiemelt köztörvényes jogsértések, melyeket az "állami" vagy népszerűbb nevén a nemzeti rendőrség fog nyomozni, vizsgálni. A többi megoldása, majd a helyi "nyomozó szervekre" vár. A közterületi jelenlét is ebbe fog tartozni. A közlekedési terület valószínűleg mentesülni fog az "elaprózás" alól, hisz az a településeket átnyúló problémák megoldását végzi. A rendőrbíró egységes bevezetése sem utópisztikus gondolat már, hiszen az ügyek megoldása helyben sokkal költségkímélőbb és eredményesebb, mint más városokból. 

 

Hamarosan látjuk, hogy ez nem egy Jules Verne regény...

 

De, nagyvonalú vagyok!

tyb -

2011.12.21. 19:29:54

Sőt komoly áldozatokat is hajlandó lennék hozni a város közbiztonságának javításáért. Mint teszem, tesszük azt egyébként több éve kérés nélkül is... {#emotions_dlg.sm}

És ha már...

Svoboda -

2011.12.21. 19:27:56

...itt tartunk Tyb, szeretném a véleményed kérni arról,hogy az új önkormányzati tv. szerint a helyhatóságoknak sokkal nagyobb szerepet szánnak a közbiztonság területén....nekem gyanús, hogy a közterületi jelenlétet próbálják majd az önkormányzatra terhelni....szerintem ez szakmailag  ajelenlegi helyzetben semmiképp nem indokolt! Neked mi a véleményed?

Most jut eszembe....

tyb -

2011.12.21. 19:25:55

hogy én "nyugdíjas rendőr" vagyok és a "mifajtánk" véleményére nem kíváncsi a város vezetése... Tehát úgy módosítanám a mondatomat, hogy "Sokan talán még szívesen segítenének is a város gondjainak orvoslásában". 

Lebukás?

Svoboda -

2011.12.21. 19:25:00

Jajj,  valami BTK-ba ütközőt tettem volna? A testületi ülés egyébként a novemberi rendes volt, ha jól emlékszem.....

Ebben egyetértünk Svoboda!

tyb -

2011.12.21. 19:21:41

Sőt! Sokan talán még szívesen segítenénk is a város gondjainak orvoslásában. Csakhogy ehhez széleskörű társadalmi párbeszéd kell, de legalább megkeresni azokat, akik tudnának ebben segíteni. Kicsit olyxan érzésem van, hogy egy "elefántcsont-toronyból" irányítják a város életét. És a pokolba vezető út is csupa jóindulattal van kikövezve!    

Lehet tudni, hogy ki a HR-es?

tyb -

2011.12.21. 19:18:27

Talán akkor Őt keressük meg a kérdésekkel... 

Elszámoltatás...

Svoboda -

2011.12.21. 19:16:00

ürügyén csak annyit: nem értem, hogy miért fontosabb az elszámoltatás a normális működés biztosításánál...? Én először megteremteném a szakszerű működés feltételeit, aztán mikor már úgy működik, ahogy elvárható, megkérdezném azt, aki ezzel nem számolt, hogy hogy is gondolta...? Nekem a bűnös megkeresésénél fontosabb a jelen helyzetben az, hogy mások nem eléggé átgondolt ténykedése ellenére a meglevőből a lehető legjobbat lehessen kihozni...

Lehet tudni, hogy ki a HR-es?

tyb -

2011.12.21. 19:15:46

Talán akkor Őt keressük meg a kérdésekkel... 

Lebuktál Svoboda!

tyb -

2011.12.21. 19:14:41

Ha meg lesz Kis Figyelem az ülés időpontja, kikérjük a közérdekű adatnak minősülő információt tartalmazó jegyzőkönyvet is. Talán akkor mindenki okosabb lesz...

Kedves " Egy kis figyelem" !

Svoboda -

2011.12.21. 19:09:57

Nem szerettem volna válasz nélkül hagyni kérdéseit, de nem minden kérdésre tudok választ adni! Kérem szépen, hogy ne keverjük a két állás-pályázatot! Van egy hirdetett állás diszpécsernek, és van egy állás közterület-felügyelőnek! Minden esetben a Hr-esek bonyolítják a felvételt technikailag, de azért engedtessék meg, hogy a konkrét munkáról az adjon tájékoztatást, aki a legtájékozottabb a munkavégzés rendjéről, módjáról....nem értem ebben mi a kivetnivaló...szívesen válaszolok tudásom szerint bármilyen kérdésére!

Oksa, persze értem.

tyb -

2011.12.21. 19:08:59

És remélem így, vagy úgy de meg lesznek ezek a gátlástalan állatok... Mert ugye, ma a Vanda , holnap mi leszünk a célpontjaik...  

 

A "számottevő" számolás, pedig a nonprofit szervezeteknél is alapvető feladat. Persze, ha nem szándékosan akarják valakik a gödör mélyére taszítani egy város költségvetését, amit egyikünk sem feltételezhet... Úgyhogy, szerintem keressünk felelőst! Ki, vagy kik nem számoltak a várható költségekkel? A "nagy felelősségrevonás" játék úgyis megy most az országban. Azután akik most vonnak felelősségre, azokat majd a következő ciklusban fogják és így tovább...

 

További kérdés

Egy kis figyelem -

2011.12.21. 19:02:52

Kedves Svoboda!Önt nem név szerint szólíttam,illetve kértem fel a válaszadásra!De ha sejtéseim nem csalnak Ön nagyon közel áll ehhez a témához,mert nagyon tájékozott.Már a többi hozzászólásából is sejtettem,de most már talán nem is tagadhatja,hogy Ön közel áll a Hivatalhoz!

Nem személyeskedni szeretnék,csak választ kapni a  feltett kérdésekre!Idáig csak annyit tudtam meg hogy 20 fő!

A további kérdésekre várom a választ,amennyiben ezt nem itt szeretné velem megbeszélni akkor engedélyezem a szerkesztőknek a nevem kiadását!

Még azt is szeretném megtudni,hogy melyik Nyilvános Testületi Ülésen határozták meg illetve beszéltek erről a munka lehetőségről?

Válaszát is előre köszönöm,ha már ennyire belementünk ebbe a Diszpécseri állásba!

A nyomozás érdekeire...

Svoboda -

2011.12.21. 18:59:29

...való hivatkozással erről nem lehet nyilatkozni....ugye érted....?

Diszkrimináció...

Svoboda -

2011.12.21. 18:58:14

...sem pozitív,sem negatív irányban nem engedélyezett! Ezt ne felejtsük el! Az más kérdés, hogy egy munkáltató kiket alkalmaz. De itt az a kérdés, sajnos, mi az, amit finanszírozni lehet és mi az amit nem...szomorú,de így van! Régen nem a szakmaiságról szól a történet, hanem a finanszírozhatóságról! Itt a lényeg az, hogy létrejött egy beruházás, úgy, hogy senki nem számolt számottevően a további költségekkel. Mert ez ugye nem az áramszámla kizárólag.... szóval nagy kérdések ezek, elvárásokkal tele a padlás, de a működés finanszírozása olyan, mintha  a fogorvosnál várnánk a foghúzásra....

Még nem működik a térfigyelő?

tyb -

2011.12.21. 18:50:36

Ugyanis a Vanda játékbolt tulajdonosa biztosan örülne neki a több százezres kirakatbetöréses lopás kapcsán. Ha jól láttam a piackapura is néz egy kamera (ház)... 

Az utóbbi verzió szerint...

tyb -

2011.12.21. 18:44:24

teljesen érthető, hogy az összes diszpécsernek MM-nek kellene lenni és, hogy erre törekszik a hivatal. Csakhogy. Akkor a pályázatot az egészséges munkavállalók csalódásának elkerülése érdekében korrekten így kellett volna kiírni. Ez egy nagyon pozítív reklámja is lehetett volna ennek a projektnek. Tehát nem csak " Megváltozott munkaképességűek jelentkezését is várjuk", hanem főként az Ő jelentkezésüket...   

Ezt nem értem Svoboda!

tyb -

2011.12.21. 18:39:50

A "térfigyelők" létszámába kell 1 fő MM fő, vagy az összessel szeretné a hivatal a 20-főnkénti "kvótát" teljesíteni?  

Szóval, tényleg csak őket...?

tyb -

2011.12.21. 18:36:41

Tehát, ha jól értem Kis Figyelem, neked azt mondták, hogy csak csökkent munkaképességűeket vesznek fel? Akkor nagy gáz van ekörül a pályáztatás körül... Miért nem lehetett kiírni eleve csökkent munkaképességűeknek? Ja, már értem, két vasat a tűzbe... Ha nem jön össze annyi "államilag finanszírozott ember" akkor szükségszerűen jó lesz a "drágább" munkaerő is... Király    De, valahol ez szemfényvesztés nem? Költségvetésalapú, pozitív diszkriminációnak, vagy kontraszelekciónak hívják az ilyen jelenségeket... Láttunk már ilyet a cigányság rendőri toborzásakor. Kevesebb ponttal, más feltételekkel vették (volna) fel a kisebbségi jelentkezőket... Nem sok értelme volt, van a projektnek...  

20 fő

Svoboda -

2011.12.21. 18:30:07

Bocs, nem figyeltem eléggé, 20 fő munkavállalónként kell egy fő MM !

Cáfolat..

Svoboda -

2011.12.21. 18:18:36

...és megerősítés nem az én dolgom. Úgy tudom nyilvános képviselő-testületi ülésen elfogadott határozat rendelkezik a térfigyelő működtetéséről. Ebben határoztak úgy, hogy preferálni kell a megváltozott munkaképességűek alkalmazását. Ez egyébkénz nem jár külön extra támogatással! De minden 2 főt alkalmazó munkáltató köteles rehab hozzájárulász fizetni, amennyiben nem alkalmaz megváltozott munkaképességű dolgozót. Ennek a mértéke 2011. januártól 965.000.-Ft / fő / év. Nem kell matekzseninek lenni, hogy kiszámolható legyen, hogy amennyiben a hivatal nem alkalmaz megvltozott munkaképességű személyeket, akkor egy évben közel 20  millió forint fizetési kötelezettsége van a hivatalnak, Szerintem nem kell hozzá gazdasági szakembernek lenni,hogy belássuk: ezt a pénzt a munkavállalók bérére is lehet fordítani. Ehhez viszont alkalamazni kell őket. Épp csak van költségvetése az országnak, nincs költségvetése a városnak, van új önkormányzati törvény feledat és finanszírozás átrendezéssel. No ebben a káoszban senki nem meri felvállalni, hogy milliókat költsön el előre a meg sem lévő pénzből....ergo a leggazdaságosabb megoldást kell keresni. Ez nem jelenti azt, hogy kizárólag MM személyeket kell alkalmazni, azonban, ha összejön a létszám, akkor lehet munkát adni olyan hátrányos helyzetben lévő embereknek, akik nem tudnak versenyezni a " normál" munkavállalókkal. És a rendszernek, mármint a térfigyelőnek működnie kell! ez mindenki érdeke!

Érdeklődés

Egy kis figyelem -

2011.12.21. 17:12:04

Bár tényleg nem a cikkhez kapcsolódik,de mivel Tyb rákérdezett,Én is bátorkodom további kérdeseimet feltenni!

1.Az Álláshirdetés szerint a Humán osztályon való jelentkezés,iiletve Fényképes önéletrajz leadásról volt meghirdetve.Ettől eltérően az osztályon dolgozók tovább irányították a jelentkezni kívánót az Építési hatósági osztályra,ahol az Osztályvezető helyett egy dolgozó vette át!

Kérdésem ez most véletlen volt,vagy csak már egy teszt hogy mennyire ismeri a jelentkező a Polgásmesteri Hivatal irodáit?

2.Bár a jelentkezési határidő meg volt adva,de az elbírálás dátumáról már nem írtak és nem is nagyon tud senki!

Kérdésem,honnan tudhatja meg a jelentkező hogy egyáltalán átvették,megnézték illetve valamilyen indok alapján megfelel vagy nem felel?Mikor és ki fogja elbírálni,mi alapján szimpátia,ismeretség mert tapasztalatról még nem nagyon beszélhetünk?

3.Igaz amit Tyb írt hogy megváltozott munkaképességűeket is várnak.

Kérdés:Hol volt az írva,hogy csak azokat várnak,mert mikor Én kérdeztem már eleve azt mondták?

Teljes mértékben megértem Én a Hivatalt gazdasági válság stb,A megváltozott munkaképességűeket,is sőt igen ők is dolgozhassanak!De az egészséges akkor már soha nem juthatnak munkához mivel utánuk jóval több a járulékos költség!Minden nagy Multi cég tele van ilyen alkalmazottakkal,akkor az egészséges vagy pályakezdő hol dolgozzon?Mert Én már bizony nagyon sok Önéletrajzot elküldtem,de válaszra sem méltattak!

Ezért merészkedem kis városunkban feltenni eme néhány kérdést hátha itt méltatnak!

Esetleg a többit személyesen tenném fel,ha lehetőségem lenne!Zavarban van

I. besorolási osztály...

tyb -

2011.12.21. 15:12:22

Nos, ez a komment már közelebb hoz bennünket az igazsághoz, azaz a különböző képesítési követelmények, különböző beorolási - fizetési - kategóriába való kinevezést vonnak maguk után felvétel esetén. Bár, kizárólag a szomszéd megyében meghirdetett állás tekintetében, ez a komment sem nyugtatta meg a lehetséges helyi pályázókat... Ugye, az abonyi lakóhely nem kizáró ok?

 

Másrészt. Svoboda! Meg tudnád cáfolni, hogy a helyben is meghirdetett diszpécseri állásra jelentkezők közül, csak a megváltozott munkaképességűeknek van komoly esélye? Ugyanis ez a hír járja "kis falunkban", annak ellenére, hogy a nyilvános pályázati kiírásban csupán az szerepelt, hogy "megváltozott munkaképességűek jelentkezését is várjuk". Persze, köztudott, hogy csak utánuk jár tetemes állami támogatás...

 

Előre is kösz a választ!

 

üdv {#emotions_dlg.tyb}     

Pályázat kiírás...

Svoboda -

2011.12.21. 14:11:53

...ugyén csak annyi a hozzáfűzni valóm, hogy az alábbi Kormányrendelet előírásaitól nem különösebben ajánlatos eltérni...

1. számú melléklet a 9/1995. (II. 3.) Korm. rendelethez
A helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalában az egyes feladatkörökhöz
meghatározott szakirányú (alapképzésben szerezhető) iskolai végzettségek és
szakképesítések

13. Közterület-felügyelői feladatkör
Az I. besorolási osztályban:
főiskolai szintű rendvédelmi felsőoktatásban szerzett szaknyomozó vagy szervező szakképzettség; egyetemi vagy
főiskolai szintű katonai felsőoktatási intézményben (jogelőd intézményében) szerzett határrendészeti és védelmi
vezetői, illetve azzal egyenértékű szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és a Rendőrtiszti
Főiskolán szerzett szakképesítés; egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és közterület-felügyelői vizsga.
A II. besorolási osztályban:
rendészeti szakközépiskolai végzettség vagy ezzel egyenértékű más korábbi képzési formában szerzett végzettség;
rendőr szakközépiskolai, határrendészképző szakiskolai végzettség; középiskolai végzettség és rendőri szakképesítés
vagy ezzel egyenértékű más korábbi szakképesítés, határrendész szakképesítés vagy ezzel egyenértékű más korábbi
szakképesítés; középiskolai végzettség és közterület-felügyelői vizsga.

 

A közterület-felügyelő köztisztviselő, tehát a jogállását és alkalmazási feltételeit külön jogszabályok tartalmazzák.

 

 


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok