Milánói túrótorta- Anyukám megint hatalmasat alkotott, ezúttal unokatesóm népnapja alkalmából. Íme, most közszemlére bocsátoma receptet: Az omlós tésztához: 12,5 dkg puha vaj, 1 tojás, 7,5 dkg cukor, 1 csipet só, 35 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, kevés tej A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 cs.vaníliaízű pudingpor/főzni való/, 3 evőkanál rum, vagy citromlé /ízlés szerint/
Ezenkívül: sütőpapír a formához, 4 evőkanál málna-, vagy akármilyen lekvár
A formát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra /légkeveréses 160 fok/ melegítjük. A tésztához a vajat a tojással, a cukorral és a sóval habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és belegyúrjuk. Ha szükséges hozzáadunk egy kis tejet. A tészta felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kapcsos tortaforma alját és oldalát.
A töltelékhez a túrót kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, hozzáadjuk a pudingport és a rumot. A krémet a formába töltjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, és felcsavarjuk. A tekercset kb 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket rátesszük a túrókrémre. A tortát a sütőben/középen/ kb. 1 órán át sütjük. Ha szükséges, letakarjuk sütőpapírral. Ízlés szerint díszítjük, megkenhetjük felmelegített lekvárral is.
Ezt a receptet a Mindenki süteményeskönyvé -ben találtam.
Puszi: A.