Anyukám a sütés- főzés nagymesetere és ismét valami ínyencséget ajánl sok szeretettel kedves Olvasóinknak. Íme: Hátha ezt is szívesen kipróbálja valaki! Majonézzel, bacon-nel tálaljuk, nagyon finom hozzá a petrezselymes újkrumpli is! :) Először is nagyon friss spárgát kell venni. :) Ezt úgy lehet megállapítani, hogy mikor a kezedbe veszed, picit megnyomod a körmöddel, ha könnyűszerrel belemegy, akkor friss!
/Zöldből a legfinomabb a sült spárga./ A zöld spárgát nem kell meghámozni, csak mindnek le kell törni egy darabkát a tövéből, utána jó alaposan megmosni, kicsit megtörölgetni papírtörlővel. Egy teflonserpenyőt felteszünk a tűzhelyre és szépen belesorakoztatjuk a spárgasípokat. Egy ecsettel kevéske olivaolajjal bekenjük. Ráteszünk egy fedőt és kb. 10-15 percig takarékon sütjük , néha meg-megforgatjuk. Mikor már minden oldala kicsit megsült, akkor enyhén besózzuk és pár perc alatt készre sütjük.:)
Puszi: A.