Ebben az évben XVI. alkalommal rendezték meg Gyulán az ország legnagyobb pálinka ünnepét, melynek keretében negyedszer hirdettek versenyt kereskedelmi főzdék, bérfőzetők és magánfőzők részére. A hat országból érkezett több mint ötszáz pálinka megmérettetésén ezüstéremmel díjazták az Abonyban készült Tradíció elnevezésű germersdorfi cseresznyepálinkát. A Pető család manufaktúrájában készített ital a tavalyi bronzérem után újra bizonyította, hogy a pálinkakészítés hagyományainak gondos ápolásával valódi helyi érték teremthető.
Az ezüst minősítésű pálinka alapanyaga most is Mádi Zsolt gyümölcsösében termett, így a pálinka sikere egyben a termelő sikere is.
Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk Pető Zsoltnak és kis csapatának, és kívánunk további szép sikereket a pálinka területén is!
A tavalyi cikkünk IDE KATTINTVA érhető el.