Milyen tényezőkre, összetevőkre és motívumokra lehet szükség ahhoz, hogy páratlan minőségű, mondhatni isteni rumkülönlegességet sikerüljön alkotni? Miért okoz felejthetetlen élményt egy-egy ilyesfajta ital kortyolása? A cikkben ezeken a kérdéseken morfondírozunk kicsit.
Mi minden kellhet egy istenien finom rum összeállításához?
Hogyha pusztán az alapok és az összetevők listájára koncentrálunk, akkor ebből a szempontból nem éppen hátrányos kubai cukornádat szüretelni. Amihez kifejezetten jól jön, ha valaki a cukor darálásához is ért.
Mindenképp célszerű alaposan elmélyedni a rumkészítés művészetében is. Ennek köszönhetően növelhető annak az esélye, hogy az iDrinks webáruház rum palettájának egyik nagy kedvencét sikerüljön összehozni.
Ha pedig mindezt tetézni és fokozni szeretnénk, akkor a kézműves alkohol előállításának tudományában sem árt alaposan elmerülni. Pontosan ezen a sormintán haladt végig annak idején Oliver Juanillo is. Aki nem elhanyagolható módon olyannyira szerette a rumot, hogy ennek jegyében saját vállalkozást indított. Amiből nem akármilyen sikersztori kerekedett ki.
Az Oliver & Oliver rum születésének körülményei
Oliver Juanillo 1868-ban spanyol katonai egyenruhában érkezett a kubai szigetre, ahonnan aztán inkább haza sem tért. Ehelyett óriási birodalmat épített ki a cukor, a nemes rum és a prémiumminőségű párlatok vonatkozásában. Nem véletlen, hogy róla nevezték el később a Kuba központjában található Oliver városát.
De a történetben akadtak azért nehézségek is. Olyannyira, hogy az Oliver & Oliver alapítóinak a kubai háború idején az országból is menekülniük kellett. 1963-ban végül a Dominikai Köztársaságban telepedtek le, ahol kiváló feltételek vártak rájuk a prémiumminőségű rumok sorozatszintű előállításához.
Pedro Ramón Oliver López nevéhez köthető a manufaktúra újabb nagy mozzanata, aki nagyapja Szent Grálként őrzött titkos italreceptje alapján fejleszti tovább az Oliver & Oliver rumok varázslatos minőségét.
Milyen élményt várhatunk az Oliver & Oliver rum kóstolása és kortyolása közben?
Eleve kifogástalan alapnak számít, hogy kiváló minőségű rumokról beszélhetünk. Amelyeket az Oliver & Oliver mesterei kifogástalan érzékkel kevernek egymással. Majd pedig az így megalkotott fenséges nedűt különböző hordókban érlelik mesteri szintre.
Ennek köszönhetően olyan páratlan élményt biztosító italcsodát tölthetünk a poharunkba sötét borostyán színben, amit nem igazán egyszerű csak úgy elfelejteni. Kiváló példa erre az Quorhum 30 Years Rum, amely egy cukornádmelaszból desztillált dark rum.
Különös sajátossága, hogy páratlan egyensúlyban forr össze benne a karamell és a mogyoró aromája. Ha pedig ínyenc attitűdünknek ez nem lenne elég, mindezt fás tónus és az édes vanília zamata teszi különlegessé.