Mi Abonyunk - A paleo életmóddal kapcsolatos tévhitek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8086, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.08.09. 09:28

A paleolit diéta sokkal egészségesebb alternatívát jelent a modern, nyugati életmódhoz képest. Sajnos napjainkban az emberek többsége egyáltalán nem vagy csak minimálisan figyel oda arra, hogy mit is fogyaszt. Általában a cél mindössze annyi, hogy elmúljon az éhségérzet, legyen finom, amit eszünk, és már megyünk is tovább.

 

Nem minden egészséges, ami finom

 

Viszont a legtöbb egészséges étel garantáltan finom. A gyorskaják, tejtermékek és cukrok világában nem egy vakmerő állítás az, hogy az emberek többsége egészségtelenül étkezik. Elég csak megnézni a nyugati országokban a túlysúlyosok arányát, valamint a vezető betegségeket, halálozási okokat. A legtöbb összefüggésben áll az étkezéssel. A problémáról valószínűleg már mindenki hallott, mégis kevesen hajlandóak váltani vagy ismerik el a bizonyítottan működő módszereket. A PaleoCentrum termékei segítségével hatékonyan lehet véghez vinni az életmódváltást.

 

Sajnos a paleolit étrendről is rengeteg tévhit terjed a köztudatban. Sokan gondolják azt, hogy a paleo diétát követő emberek nyers húst fogyasztanak, nagyrészt csak húsból áll a menü vagy egyszerűen kőkorszaki módszereket követnek. Természetesen a helyzet a valóságban teljesen más, és korántsem ennyire drasztikus a paleolit étrend.

 

A tüzet ugyanis már a kőkorszakban is ismerték, szó sincs arról, hogy nyersen kellene elfogyasztani a húst, sőt, erősen ajánlott megsütni evés előtt, ha nem akarunk valamilyen csúnya fertőzést, betegséget elkapni. Az sem igaz, hogy 70-30 arányban kell inkább húst enni, mint zöldséget és/vagy gyümölcsöt. Nincs ilyen szabály meghatározva, sőt, az a cél, hogy változatosan étkezzünk.

 

A paleolit étrend egyik legnagyobb előnye épp az, hogy bárkinek, bárhol és bármikor elérhető. Gyümölcsöt, zöldséget és húst mindenhol találunk. Semmilyen speciális összetevőre, hozzávalóra és alapanyagra nincs szükség. Ráadásul receptekből sincs hiány, egy egyszerű kereséssel több száz közül válogathatunk.

 

Kerüljük el a prófétákat

 

Csalókkal a paleolit világában is találkozhatunk. Vannak, akik azt hirdetik, hogy ők még a paleónál is paleóbbak, tudják a tuti receptet a tökéletes életmódhoz. Általában kisebb módosításokat végeznek az alapelveken, például kizárnak egy-két alapanyagot, amelyekről sok vita zajlik, hogy paleo-e. Ilyen a sajt és a zab is, pedig mindkettő fogyasztható, nem bűn megenni egy tányér zabkását vagy sajttal meghintett rakott zöldséget. Olykor persze kompromisszumokat is tudni kell kötni, ha például az ember étterembe megy, mert hiába vannak feltüntetve az alapanyagok, az már a szakácstól függ, hogy hogyan készíti el az ételt.

 

Bárki számára elérhető

 

Ezt azért is kell kihangsúlyozni többször is, mert nem érdemes a tévhitekre, előítéletekre hallgatni. A paleo életmódot bárki kipróbálhatja, megnézheti, hogy valóban olyan drasztikus, tényleg nyers húst kell-e fogyasztani vagy sem. Persze ezek egyszerű internetes kereséssel is kideríthetőek, de ajánlott mindenkinek egészségesebb étrendet követni, ehhez pedig tökéletes választás a paleolit.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Mi mindenre jó egy kézi döngölő?

Úton az egészséges életmód felé: mire lesz szükségünk?

Az otthoni bőrhámlasztás jelentősége idősebb korban

Keltsd életre nagyanyáink egy kiváló házi praktikáját, készíts meggymag párnát!

A gyümölcsös professzionális kozmetikumok ereje

Górcső alatt a fan-coil hőcserélők előnyei

Egyszerűen elkészíthető, natúr smink az őszi napokra

Medencevegyszerek a kórokozók ellen

A bronz üregkamrás polikarbonát lemezek legfőbb jellemzői és felhasználási területei

Kutyaszemölcs: kell tőle félni?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok