Cikkünket az INNOVEN és a Strand Kisvendéglő támogatja!- A szakirodalom azt állítja, hogy szerencsés a téli hónapok után böjtölnünk. Azt olvasom, hogy napi 2-3 kiló zöldség és gyümölcs elfogyasztása javasolt. Télen kevesebbféle ételt eszünk, amelyek közt inkább a zsírban, fehérjében, szénhidrátban gazdag, energiát adó nehéz ételek dominálnak, vitaminokat, ásványi anyagokat, élelmi rostot tartalmazó zöldséget-gyümölcsöt viszont kevesebbet fogyasztunk, és ennek következtében gyakran néhány kilóval gazdagodunk is. A nehezebb ételek plusz munkát rónak az emésztőrendszerre is, így nem csoda, hogy tél végére ösztönösen is igény támad a szervezet tehermentesítésére, rövidebb böjtök beiktatásával.
Folytatás ITT
Mit vegyünk?
A tavaszi zöldségeknek, gyümölcsöknek számos előnye van. Nem csak ízben, de színben, állagban is nagyon változatosak, és folyamatos a termésük.
Nézzünk néhány tavaszi zöldséget, gyümölcsöt!
Az alábbi zöldségek tavasszal teremnek és könnyen beszerezhetők a zöldségárusnál vagy a piacon:
Spárga, spenót, burgonya, brokkoli, vizitorma, újhagyma, fejes saláta, retek, cékla, zöldborsó, sárgarépa, karalábé, paradicsom, póréhagyma, zöldfűszerek, édeskömény, articsóka
10 rendkívül hatékony tavaszi immunerősítő zöldségről ITT olvashatsz