Rovatunk támogatója az INNOVEN- Recept: Tészta: 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 7.5 dkg margarin Töltelék: 50 dkg savanykás alma, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 ek. étkezési keményítő, reszelt citromhéj, 1 ek. citromlé. A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel, majd összedolgozzuk a kikevert tojással, cukorral,meg a margarinnal. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliában kb 30 percre a hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat négybe vágjuk, magházukat kiemeljük.
A tészta kétharmadával kibélelünk egy kapcsos tortaformát /24 cm/ , a maradék tésztát 2 cm-es csíkká nyújtjuk és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket. A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, cukorral, keményítővel, citromhéjjal, citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük és a túrómasszába forgatjuk. Az almára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá! Beküldő: NAGYI