Vannak, akik egyenesen rajonganak az energiadús és egészséges avokádóért, és nemcsak szendvicsekbe vagy a trendinek számító nyers összetevőket tartalmazó bowlokba rakják, hanem desszerteket, tortákat is készítenek belőle.
Népszerűségének oka, hogy egészséges zsírokban, valamint vitaminokban és tápanyagokban rendkívül gazdag, teltségérzetet okoz, így a diétákban is kiemelt szerepet kap.
Ha még nem ismered, ideje, hogy esélyt adj ennek a ragyogó színű zöldségnek, amely jól kombinálható számos finomsággal, tojással, sonkával, lazaccal, tonhallal, sajtokkal, és mártogatósként is fogyasztható. Mutatjuk, miért az avokádós szendvics az irodai rendelések sztárja!
Szendvicsek a gyors étkezésekhez
Szeretnétek helyben, ráadásul egészségesen és változatosan étkezni? Az Ordit.hu egyszerűsíti a catering rendelést, hiszen az app segítségével egyetlen gombnyomásra rendelhettek az irodába és a céges rendezvényekre változatos finomságokat. A számos étterem által kínált klasszikus hidegtálak mellett finger foodok, meleg ételek, édes és sós sütemények, gyümölcstálak és kávészünet bekészítések közül válogathatsz.
A különféle szendvicsek nemcsak azért népszerűek, mert mind az alapot, mind a feltéteket tekintve rendkívül változatosan elkészíthetőek, hanem mert nagyszerűek minden alkalomra, de különösen, ha gyorsan szeretnénk ízletes és tápláló ételeket fogyasztani.
Lord Sandwich és a szendvics
A ma már mindenki által alapvető ételnek tekintett szendvics a 18. századig ismeretlen volt. Névadója Sandwich grófja, egy angol nemes, akiben egyben a feltalálót is tisztelhetjük.
Ő volt az, aki szenvedélyes kártyajátékosként nem akarta a nyerő szériát félbeszakítani megkorduló gyomra miatt, így megkérte az inasát, hogy készítsen számára valami gyors falatot. Az előző napi sültet 2 szelet kenyér közé pakolva kés és villa nélkül könnyen el tudta fogyasztani játék közben, így született meg a szendvics.
Bármilyen típusú és összetételű kenyérből készülhet, vajjal, sajt- és zöldségkrémekkel, pástétommal megkenve, sajfélékkel, sonkával, tojással, zöldségekkel megpakolva, de kínálhatunk mellé zöldsalátát is. A hideg változat mellett pedig ma már sütőben vagy grillen készítve is fogyaszthatjuk, így még teljesebb ebéd lehet.
Egyszerű, gyors és laktató finomság
Nemcsak otthoni fogyasztásra kedvelt harapnivaló a szendvics, hanem a formális és informális összejöveteleken is gyakran készített étel, ugyanis rengetegféle változatban készíthető. Klasszikusan sajt és felvágott, eseteg főtt tojás kerül bele salátalevélre, paradicsom vagy uborkaszeletekkel, de a variációk száma végtelen, és manapság igen kedvelt összetevő az avokádó.
Jól mutat az avokádó szeletelve vagy krémként a dekoratív kanapé- vagy partyszendvicseken, de bagel vagy croissant között is, illetve kedvelt finomság a belőle készült guacamole tortillaszeletekhez vagy zöldséghasábokkal. Csokival, banánnal vagy más gyümölcsökkel egészséges nassolnivaló készíthető belőle, ami a rendezvényeken különleges fogás lehet.