Kedves Olvasónk, Csörnyei Ida természetgyógyász ajánlotta figyelmünkbe az itt olvasható írást. Vannak akik szerint a magyar fogyasztókat tudatosan mérgezik a sóval…. Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik....pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl! Se több, se kevesebb! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCL-el kevert ha nem 100%-ban az !!!!
De mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak vakon elhiszünk mindent !!!!
Ilyen a Fluor meg a fogzománc esete... Mióta kizárólag csak fluor mentes fogkrémet használok azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem... pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl..
Továbbá; Döbbenetes ami itt és most folyik !
30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magas vérnyomásban szenvednek..stb... Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom...de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar ?
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem...és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül..
Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal.. az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel !
Folytatás, extrém részletek ITT
Étkezési só kálium-klorid tartalma
A Magyarországon forgalomban lévő sók legtöbbjének kálium-klorid tartalma 20% és 60% közötti és sajnos csak a "maradék" részt teszi ki az emberi szervezet számára elengedhetetlen nátrium-klorid. Persze ezzel nem azt akarom firtatni, hogy valamennyi káliumra nincs szükségünk, csak azt, hogy ezeknek a sóknak a fogyasztásával a szervezetbe bevitt káliumtartalom sokszorosa az egészségügyileg indokoltnak, így akár életveszélyes állapotba is kerülhet a fogyasztója. A számításokat lejjebb mellékelem.
Egészséges-e, ha csökkentjük a nátrium-klorid vagy a só bevitelt?
Nem, ugyanis a táplálékkal bevitt túlzott kálium-klorid adagolást kizárólag tiszta nátrium-klorid bevitellel és nagyobb mennyiségű ozmózis-vízzel, vagy desztillált vízzel lehet ellensúlyozni, hogy újra előálljon a homeosztázis és a megfelelő elektrolit egyensúly, ugyanis a csapvizek és az ásványvizek is túl magas arányban tartalmaznak kálium-kloridot a kálisós műtrágyázás miatt.
Tehát ha egészségesen táplálkozol és ezzel az indokkal sópótlókkal, vagy sótlanul eszed az ételed, akkor még rosszabb %-os irányba tolhatod el a kálium-nátrium arányt. Hogy miért? Mert sajnos táplálékaink is túl sok káliumot tartalmaznak a termőföldek meggondolatlan kálisózása miatt. Lásd: 1. és 2. táblázat.
A hivatalos orvosi és akadémiai álláspont szerint a nátrium-klorid és kálium-klorid megfelelő, úgymond tökéletes százalékos aránya: 90% 3%. Tehát 30-szor annyi nátrium-klorid szükséges a szervezetnek, mint kálium-klorid.
Folytatás ITT