veroniq - 2012.04.05. 10:27
Kommentek
Thomas -
2012.04.07. 09:10:52
Teljesen igazad van tyb! Én sem szeretem a pármai sonkát, ha válaszatani kell, akkor inkább Serrano!
tyb -
2012.04.07. 00:39:51
Én csak a pármai sonkát favorizálom! Mert olasz és mert vagány életmód azt zabálni. Nem csak húsvétkor, hanem egész évben. Mindenki annyit ér, amilyen sokát eszik húsvétkor (is)! Igaza van Lázárnak! Mindenki annyit ér, amennyi pénze van!
Bocsi! Hazudtam!
Utálom a pármait és gyűlölöm a digókat! A Lázártól, pedig egyenesen hányingerem van! De hazudni ma sikk! Nem csak a politikában...
Akkor most divatos vagyok?
Markó Ferenc -
2012.04.06. 20:16:35
Nem kell itt odahaza sertést hizlalni!
Millió lehetőség van, hogy példának említsem tanyán megveszed, sőtt ott helyben fel is lehet dolgozni.
A kész disznótorost és húst viheted haza csak fizess.
A zsírt meg el lehet adni, a házizsír kapós!
ketila -
2012.04.06. 20:09:43
Vagy többről is?
Sertést ma már nem sokan tudnak tartani. Nem is mindenütt lehet és egyre kevesebben tehetik meg.
A másik, megváltoztak az étkezési szokások minek következtében a sertés bizonyos alkotóit (pl. zsír) nem tudjuk hasznosítani, tehát veszteség.
A sertés hizlalás egy-két darabban ráfizetéses és sok ember örül ha néha tud venni egy kis húst.
A szüleim is és nagyon sokáig Én is minden évben vágtam, de ez már a multé.
Megnézem milyen húst hol veszek, sz@art nem veszek.
Nekem megfelel amit Én választok.
Alkesz -
2012.04.06. 17:30:49
kedves Hal, csak azt, hogy ellenőrizhetetlen mit raknak bele és miből készül.. Persze kivétel erősíti a szabályt. Akkor már inkább malacot hizlalok, vagy megveszem azta hízót, ami tudom mit evett. Ja a pármai sonka hazai előállításáról már lemondtam a más klíma és a 12 hónapig tartó speckó érlelési művelet miatt.:) Jó nekem a saját recept.:)
Süllő -
2012.04.06. 17:03:30
Már várom azt az itt felszólalót, aki elmondja,hogy húsvétkor, vagy egyébként is csak originál pármai sonkát bír letolni a gigáján. Lehet, hogy némelyik sonka, vagy tarja, vagy affene tudja mi, nem a felső tízezer fő kereseti terméke ( és itt nem az alább hozzászólókat szólítom meg) de úgy gondolom manapság erre igenis igény van. Majd ha tejjel és mézzel folyó kánaán lesz itt mondjuk holnapután, akkor nem fog ebből profitálni a kereskedelem...
Alkesz -
2012.04.06. 16:27:12
Bár csak 3 hét múlva füstölöm fel (jelenleg a páclében pihen), de én is saját készítésű sonkára esküszök.. ;)
Elhatárolódnék a multik és naagy húsfeldolgozók által kreált gyorsérlelésű fertelmektől..
Markó Ferenc -
2012.04.05. 21:28:17
jól megszokott saját készítésű házi sonkánál! /Van aki még vág disznót is/
1.000 kötözöttért nem cserélném el!
ketila -
2012.04.05. 17:04:26
Biztos finom is, érdemes lenne gyüjteni belőle egy kis koleszterint.
Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények