Minden ízében vitamin: LŐVE tonhal salátája
Tél van és bizony ilyenkor a betegségek megelőzése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy nagyobb vitamindózist vigyünk be szervezetünkbe. Íme, egy pazar pikáns saláta, egy kis lime-val megbolondítva, ahogyan a MiAbonyunk konyhatündérei ajánlják.
Az elkészítés villámgyors, pofonegyszerű, csak 10-15 percet vesz csupán igénybe, de a végeredmény ínycsiklandozó, könnyű és mégis laktató, ráadásul különleges lesz.
Végy egy szép mutatós tálat és pakold bele, miközben finoman sózod és kevered, a következőket:
Vágd fel csíkokra a negyed fej jégsalátát, az egy piros színű húsos paprikát, az egy sárga színű paprikát, kockázz fel két szép nagy paradicsomot ( vagy vegyesen koktél paradicsom karikákat is tehetsz hozzá ), kockázz fel 10 dkg feta sajtot, egy szép nagy uborka egy negyed részét, tégy hozzá 10 dkg olívabogyót, egy csinos doboz tonhaldarabkát, melynek levét nagyjából öntsd le. Nyomd rá egy lime vagy egy citrom felének levét és pár csipet snidlinggel ( metélőhagymával ) tedd még őrültebbé a kompozíciót. Tálald mindezt gyertyafénynél, szeretettel azoknak, akiknek készítetted. A végén lime karikával díszítheted.
Jó étvágyat!
Lőrinczy Veronika