Képek a pulykáról ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE
Laza fokhagymás pulyka: Mert főzni jó!
Forrósíts meg 5 dkg étolajat vagy margarint nagy mély serpenyőben, vágj hozzá egy kis metélőhagymát ollóval, 5 gerezd fokhagymát is reszelj bele mellé. Végy 80 dkg-nyi pulykamellet, melyet vágj apró kockákra, tedd bele az előző egyvelegbe, sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd viszonylag nagy lángon, fedő nélkül süsd össze finomra, szaftosra.
Rizst tálalj mellé. Sőt, az egész főzést azzal kezdd, hogy másfél bögre rizst kimérsz és ezt forró olajon üvegesre pirított hagymára öntöd. Sózd, borsozd rendesen, majd ha jól átmelegedett a rizs, három bögre vizet ( ugyanazt a bögrét használd, mint a rizshez ) önts rá. Forrald fel nagy lángon, majd vedd takarékra és többször megkeverve főzd addig, amíg nem kezd el kukucskálni a rizs a tetején. Na, ekkor jól keverd meg még egyszer és jól, légmentesen fedd le alufóliával. Tedd be nagylángú sütőbe és 10 perc múlva vedd ki. Nos, amikor feltetted a rizst a tűzhelyre főni, akkor kezdd el a pulykát készíteni, mert így egyszerre lesz kész. A sütőből kiszedett rizst még 10 percig hagyd lefedve, utána nyisd ki és keverj bele finom zöldségkonzervet, tetszésed szerint. Egyél hozzá jó ecetes töltött almapaprikát és/ vagy csemegeuborkát. Ja, és a narancsok? Tél van, kell a vitamin! Ha teheted facsarj vacsira friss narancslevet!
Jó étvágyat Mindenkinek!
Kalkulált ár:
Pulykamell: én egészen pontosan 1060 forintot fizettem érte
+ a fűszerek, zsiradék, összesen 1.200 Ft.
Rizs: fél kg kb. 180 Ft, plusz zöldségek: 210 Ft, összesen: 390 Ft ( Nem gyorsrizs )
Savanyúság: 200 Ft
Mindösszesen: 1.790 Ft. Mintegy hat személynek lesz elegendő. Fejenként egy adag: cca. 300 Ft
LŐVE