Hagyomány már, hogy szezon előtt a vállalat dolgozói és vezetői együtt ünnepelnek és szórakoznak, felkészülve a több mint négy hónapig tartó három műszakos feldolgozásra. Idén mintegy 175 fő jelent meg, hogy együtt töltse el ezt a napot. Mivel jelenleg is három műszakban dolgoznak, készterméket csomagolnak, az orgoványiak éjszakai műszakra voltak beosztva, így rövid alvás után éppen ebédre érkeztek meg.
Az ebéd 80 kg marhahús felhasználásával készült Balogh Ambrus zárógépes lakatos, és Virágh István esztergályos mesterszakácsok közreműködésével.
Köretként 20 kg tészta és 15 kg burgonya szolgált, több üveg savanyúság mellett.
A finom marhapörkölt 1 gázfűtésű és 300 l-es térfogatú duplikátor edényben készült.
Míg a főszakácsok az étel elkészítésével foglalatoskodtak, addig Kissné Böbe vezetésével négy vegyes csapat vidám sorjáték vetélkedőn vett részt. A vetélkedőt a negyedik vegyes csapat nyerte, melynek vezetője Beretvásné Katalin volt. Az első díj oklevél Törley pezsgővel, a második díj bonbon- csomag, és a harmadik díj kaparós sorsjegy volt. Minden résztvevő oklevelet kapott.
A vetélkedő közben labdarúgó mérkőzés is zajlott a Tmk csapata és a konzervesek között.
A sportvetélkedő befejeztével Kovács János ügyvezető 13+1 kérdésből álló kvízjátékot töltetett ki az önként jelentkezőkkel.
A hat jó válasz közül végül is sorsolással Bera Sándor esztergályos nyert. Jutalma egy söröshordó volt, melynek felnyitása némi nehézségbe ütközött.
Fél egykor végre elkészült a finom pörkölt, melyből mindenkinek bőségesen jutott. Ital is jutott mindenkinek, kinek-kinek igénye szerint, dobozos sör és alkoholmentes üdítő italok közül lehetett választani.
Az összejövetel igen jó hangulatban fejeződött be a koradélutáni órákban.
Dr. Ábrahám Tibor gyárigazgató és Sebestyén István üzemvezető szerint ezt a jó hangulatot meg is kellene őrizni a szezon során is, hiszen a tiszta magyar tulajdonú vállalat történetének legnagyobb szezonjára készül, és valószínűleg megközelítik majd a 100 millió dobozt, azaz az ötvenezer tonna készterméket.
Bár nem sokat beszélnek róla, de a Kecskeméti Konzerv Kft közel nyolcvan fő nagykőrösi dolgozónak ad biztos megélhetést, nem beszélve a Kecskemét környéki települések munkavállalóiról.
Szezonban a létszám meghaladja a 400 főt.
Termékeiket 95 %-ban nyugat-európai piacra szállítják, közvetlenül a nagykereskedelmi láncoknak, elsősorban Németországba, de még Franciaországba is.
Reméljük, hogy a szezon is olyan jól sikerül, mint ez a sportnap és majális.