Új rovatot indítunk, mely bizonyos betegségek táplálkozással összefüggő megelőzését, illetve gyógyítását mutatja be. Először a magas vérnyomást vesszük nagyító alá. Hasznos tanácsainkkal szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akik küzdenek ezzel, a hazánkban népbetegségnek számító problémával. Nagyon alattomos kór a magasvérnyomás-betegség. Akár tíz évig is ellehetünk vele anélkül, hogy sejtenénk a bajt. Hirtelen lesújtó szövődményei pedig a legsúlyosabb következménnyel járhatnak. Tehát érdemes mindezt nagyon komolyan venni!
A cikk az INNOVEN Kft. támogatásával jelent meg!
A magasvérnyomás kezelésére vonatkozó, egy 2007 júniusában publikált európai szakmai ajánlás legfőbb üzenete az volt, hogy a szív- és érrendszeri halálozás csökkentése érdekében a vérnyomás megfelelő beállítása az elsődleges feladat. Ez azt jelenti, hogy a hipertónia a legjelentősebb kockázati tényező a szívinfarktus, az agyi embólia és egyéb érszövődmények bekövetkeztében. Halállal vagy helyrehozhatatlan egészségkárosodással járhat, pedig karbantartható lenne.
A hipertóniát vérnyomásméréssel lehet kimutatni, és a 140/90 fölötti érték már kórosnak számít.
Egy érdekes és értékes cikket szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani, hiszen van megoldás.
Néhány embernek a magas vérnyomás nem csupán egészségügyi rizikó, hanem a munkahely elvesztésével fenyegető probléma. A fegyveres erők és belbiztonsági szervek alkalmazottai és akár egy kereskedelmi pilóta is ki van téve annak, hogy elbukik a rendszeres orvosi vizsgálaton a magas vérnyomás miatt. ÉS számukra nem megengedett, hogy gyógyszerekkel próbálják beállítani a kívánatos értéket.
Számukra a megoldás (mellesleg mindenki számára) a jól megválasztott diétában rejlik. A közelmúltban egy férfi keresett meg és számára állítottam össze egy étrendet, ami mindössze 4 hét alatt a 200/110-es átlagos értékről a normális 130/85 körüli értékekre csökkentette a vérnyomását.
A cikk IDE kattintva folytatódik