Rendelj itt: 30/597-6969, info@igazioliva.hu
Kattints IDE a honlap eléréséhez!
Nos, akkor lássuk a medvét. Mire is jó az olívaolaj?
Több átfogó orvosi kutatás és felmérés bizonyította már, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulása a mediterrán országokban lényegesen ritkább az európai átlagnál – különös tekintettel hazánkra, mi ugyanis élen járunk a szívproblémák gyakoriságában. Ennek egyik oka az, hogy az emberek délen fejenként több mint egy egész liter extra szűz olívaolajat fogyasztanak évente. Nem csoda, hogy az olívaolajat élettani hatásai miatt folyékony aranynak is nevezik.
Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, linolénsavat és arachidonsavat. (F-vitaminnak is nevezik ezeket a zsírsavakat) Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, E-vitamin és a béta-karotin. Másodlagos növényi anyagai a polifenolok és a tokoferolok. Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is. Könnyen emészthető, mert gyorsan felbomlik (szétoszlik, emulgeál) az emésztőrendszerben. Kis mennyiségben zsírszegény étrendekben is jól hasznosítható (máj-, epe-, hasnyálmirigy-betegségek stb.). Gyomorsavcsökkentő hatású. Nagy D-vitamin-tartalma segíti a kalcium beépülését a csontokba. Az A-vitamin a szem megfelelő működésére, a haj és a bőr egészségére van hatással. Epidemiológiai kutatások bizonyították, hogy a telítetlen zsírsavak nagyobb arányú fogyasztása - amiben az olívaolaj gazdag - csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Nagymennyiségű klinikai adat támasztja alá, hogy az olívaolaj fogyasztása védi az érrendszert a meszesedéstől. Csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza az koleszterin lerakódását az erek falán. Emellett gyulladáscsökkentő, antitrombotikus, vérnyomáscsökkentő és értágító hatással rendelkezik mind emberekben, mind állatokban.