Főzni jó - 2012.04.30. 08:36
Milánói túrótorta- Anyukám megint hatalmasat alkotott, ezúttal unokatesóm népnapja alkalmából. Íme, most közszemlére bocsátoma receptet: Az omlós tésztához: 12,5 dkg puha vaj, 1 tojás, 7,5 dkg cukor, 1 csipet só, 35 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, kevés tej A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 cs.vaníliaízű pudingpor/főzni való/, 3 evőkanál rum, vagy citromlé /ízlés szerint/
Főzni jó - 2012.04.23. 11:20
Medvehagymás sós kifli- Anyukám a sütés- főzés nagymestere, tegnap egy igazi remekművet készített. Meg is fényképezte nekünk és elküldte. A medvehagyma újonnan tört be a zöldségpiacra, kedvenc magán zöldségesemnél már találkoztam is vele, a Vasút úton. A medvehagyma egyébként nevét arról kapta, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is.
Főzni jó - 2012.02.20. 18:10
Az én anyukám egy igazi kis konyhatündér. Erről igazán nem csak én, hanem gyerekeim, az unokák is tudnának mesélni. Ma egy zseniális farsangi fánkot készített, melyet most sok szeretettel megosztok Önökkel. Ez a farsangi fánk egyik jól kipróbált receptje. Ezt azért szeretem, mert nincs benne rengeteg tojás sárgája és ezért könnyű a tésztája, majd' elrepül!
Főzni jó - 2012.02.13. 22:34
Anett és Edina nem csak csudaszép, bohókás, henem a jelek szerint ügyes is. A Pászti lányok egy igazi érdekességet készítettek, ami nagyon jól néz ki. Igaz, én nem kóstoltam, de ha ők mondják, akkor csakis finom lehet.... Ha Önök is szeretnének nekünk receptet küldeni, akkor ide megtehetik: szerkesztoseg@miabonyunk.hu Na, akkor nézzük a receptet és azt is, hogy kik sütötték:
Főzni jó - 2012.01.16. 15:48
Mint azt a honlapot rendszeresen olvasgatók tudják, én imádok a konyhában sürögni- forogni. Ínyencségek mellett természetesen a klasszikus magyar konyha remekeit is boldogan állítom elő, főként, hogy szinte naponta főzök és az időhiány nagy úr. Ma kisfiam sajnos nem tudott óvodába menni, mert lázas beteg. Egy kis pihenőnek azonban még ő is kiszállt az ágy melegéből és segített nekem pakolgatni a krumplikat, tojásokat és a szalonnát a tetejére.
Főzni jó - 2011.09.14. 12:33
Vasárnapi sütemény: Hozzávalók:20dkg margarin,20dkg cukor,1csomag vaniliás cukor,5 tojás,30dkg liszt,1/2cs.sütőpor,1 evőkanál kakaópor,1 üveg magozott meggybefőtt.
Főzni jó - 2011.08.07. 13:29
Interneten való barangolásom közepette bukkantam rá erre az abonyinak nevezett receptre, mely így első olvasatban nagyon jól hangzik. Nem tudom, hogy ki a szerző, de képet is szívesen tennék róla közzé. Ha van receptajánlatuk, akkor azt szeretettel várjuk továbbra is a Főzni jó blogba.
LŐVE
Forrás és részletek: http://www.hoxa.hu
Főzni jó - 2011.07.19. 09:44:05
Kedves Veronika!
Főzni jó - 2011.07.11. 21:49:55
Kedves Veronika!
Főzni jó - 2011.07.06. 17:57:03
Itt a nyár eljött a kinti sütögetések ideje.Mivel is pácoljam be a húsikat adok egy pár jó receptet az ötlethez és az elkészítéshez.Jó munkát kívánok.Mézes-mustáros-pác.olaj, méz, mustár, majoranna, fokhagyma, bors, száraz fehér bor, só.Ezeket az alapanyagokat jól összedolgozzuk, a husikat jól bekenjuk vele és hűtőben tároljuk.Kapros joghurtos pác.:szójaolaj, méz, ecet, joghurt, friss kapor, majoranna, őrölt fehér bors, só.Ezután ugyan az a teendőnk mint az előző receptnél.Barbecue pác:paradicsompüré, olaj, cukor, só, füstölthús-aroma, fokhagyma, vöröshagyma, fűszerpaprika, bors.Ha az alapanyagokat összekeverjük a husikat bekenjük,majd olajjal addig öntjük fel mig a húst el nem lepi az olaj,így 4-5 napig is pácolódhat,annál puhább és ízletesebb lesz.Jó sütőgetést kívánok és óvatosan a meleg faszénnel.
Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények