Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8087, belépett felhasználók: 0.

Címke: "FŐZÉS"
12Következő >>

veroniq - 2017.07.14. 11:41

 

A tomboló nyári hőség még nem ok arra, hogy megtagadjuk magunktól a házi finomságokat. Igaz ugyan, hogy a forróságban igen embert próbáló a tűzhely mellett álldogálni órákat, ezért összeszedtünk két szuperkönnyen és gyorsan elkészíthető cukkinis falatoznivalót, melyeket egy kis kreativitással akár diétásan is fogyaszthatunk!


Közélet:
FŐZÉS   
 0 Hozzászólás    

Főzni jó - 2017.01.07. 09:17

Rovatunkat az INNOVEN támogatja! Kisfiam elmondása szerint ők is remek fánkot készítenek a közétkeztetésben! A gyerekek imádják!- Bár még nem köszöntött be a Farsang, mégis olthatatlan kedvet éreztem, hogy kicsiny családomat meglepjem egy kis finomsággal. Így, munka után estére. Imádjuk a fánkot. Egyébként az elkészítési ideje nem túl rövid, hiszen a tésztának kétszer is kelnie kell, de mégis pofonegyszerű, és amennyi időt a valódi munkával töltünk, az elenyésző. Csupán mintegy fél óra. Amíg kel, egy óra , plusz fél, nyugodtan ténykedhetünk, csinálhatunk mást, vagy pihenhetünk is. Kristófom imádja a fánkot és még a látvány is remek, ahogy a sül a  serpenyőben. 

Közélet:
Blogok   
FŐZÉS   
INNOVEN   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2015.10.22. 17:21

 

Sok háziasszony teszi fel a kelleténél is gyakrabban a kérdést, hiszen az igazi konyhatündérek még a mindennapos munka mellett is rendszeresen főznek. Hogy változatos legyen, szeresse mindenki, és persze olcsó is legyen. No, meg ha lehet, egészséges. A képen látható rakott krumpli az egyik kedvencem, mondhatni házi klasszikus. Ha maradna belőle, akár három napig is enném.

Közélet:
FŐZÉS   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.03.16. 22:46

Mondta kisfiam, és én engedelmeskedtem…. Miért is ne? Névnapja volt, viszünk a suliba. Piciny angyali kezek vágták a gyümölcsöket, készítették a piskótatésztát, keverték a krémet, eszegette Kristófom boldogan a krémek maradványit, és zselét főzött, kentük a tortára. Igen, viszünk holnap. Bármilyen fárasztó is mindez a napi munka után, mégis boldoggá tesz. Nem csak a házi finomság, hanem az együttlét öröme. Amikor egy dolgozó anyuka „ kapát és kaszát „ eldob és süt, főz…. Hiszen ez is a küldetésünk. Ezért vagyunk! És így igazán jó nekünk. Íme, képekben a végeredmény. Hogy is készül? Mutatom!

Közélet:
Blogok   
FŐZÉS   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.31. 10:35

A Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált a karcagi birkapörkölt, amelyet a mai napig a nomád korban kialakult módon főznek - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság kihelyezett karcagi ülése után. A karcagi birkapörkölt kedveltségét mutatja, hogy a Nagykunságban elképzelhetetlen nélküle keresztelő, lakodalom, névnap vagy bármilyen közösségi összejövetel.

Közélet:
FŐZÉS   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.31. 13:28

Cikkünk támogatója az INNOVEN! Jó készülődést, remek szilveszteri partyt és Boldog Új Esztendőt kívánnak minden kedves MiAbonyunk Olvasónak!- Nálunk már rotyog a kondérban a korhely leves, igazai jó savanyú káposztával és füstölt kolbásszal. Készül még majonézes tojássaláta sajttal és almával megspékelve, de kedvencemet, a tormakrémes sonkatekercset is elkészítem. Ön mit főz ma, kedves Olvasó? Nézzünk egy kis ízelítőt abból, hogy mik is ilyenkor a szokások, mit érdemes enni és mit nem a babona szerint.

Közélet:
FŐZÉS   
INNOVEN   
 0 Hozzászólás    

Főzni jó - 2012.02.20. 18:10

Az én anyukám egy igazi kis konyhatündér. Erről igazán nem csak én, hanem gyerekeim, az unokák is tudnának mesélni. Ma egy zseniális farsangi fánkot készített, melyet most sok szeretettel megosztok Önökkel. Ez a farsangi fánk egyik jól kipróbált receptje. Ezt azért szeretem, mert nincs benne rengeteg tojás sárgája és ezért könnyű a tésztája, majd' elrepül!

Közélet:
FŐZÉS   
Blogok   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 16:43

Humor Herold kérésére :)

Hozzávalók

25 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg túró

só ízlés szerint

1 db tojás

5 dkg sajt

 

Elkészítés

A lisztet, a margarint, a túrót, és egy kis sót összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Ezután kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőlemezre tesszük, a felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.

Jó étvégyat!

Egészségünk:
Blogok   
FŐZÉS   
 0 Hozzászólás    

Főzni jó - 2011.08.07. 13:29

Interneten való barangolásom közepette bukkantam rá erre az abonyinak nevezett receptre, mely így első olvasatban nagyon jól hangzik. Nem tudom, hogy ki a szerző, de képet is szívesen tennék róla közzé. Ha van receptajánlatuk, akkor azt szeretettel várjuk továbbra is a Főzni jó blogba.

 

LŐVE

 

Forrás és részletek:  http://www.hoxa.hu

Közélet:
FŐZÉS   
 1 Hozzászólás    

Főzni jó - 2011.06.28. 17:37:01

Hozzávalók:1 csomag friss leveles tészta, 5.evőkanál vaj, 6 tojássárgája, 20 dkg.porcukor, 1 evőkanál kukoricaliszt, 3 dl tejszín, kis fahéj

 

Elkészítés:A leveles tésztát utasítás szerint elkészítjük és 10 cm-s köröket formálunk belőle. A muffin sütőformát olvasztott vajjal kikenjük, és a tésztát belenyomkodjuk a formákba. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztafészkekbe zsírpapírt vagy sütőpapírt teszünk, ebbe nehezékként kevés szárazbabot, lencsét vagy rizst szórunk, és a sütőben 7-8 percig elősütjük a tésztát. Amíg a tészta sül, a tojásokat simára keverjük a cukorral és a kukoricaliszttel. Hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összedolgozzuk. A kosárkákból kivesszük a nehezéket a papírral együtt, és belekanalazzuk a krémet. Nagyjából 3/4ig töltjük. A sütőben,180 fokon kb.20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a puding közepe rugalmas. Fahéjjal meghintve melegen tálaljuk. Jó munkát kívánok és persze jó étvágyat.

 

Beküldő: KOPI

Közélet:
FŐZÉS   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok