Főzni jó - 2011.01.04. 15:15:03
Kedves Olvasónk, Kelemenné Kópiás Anett egy ínyencséggel örvendezetetett meg bennünket, melynek receptjét most boldogan teszem közzé.
Töltött Borda
Hozzávalók:4 szelet sertésborda, 15dkg darált husi,1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fél pohár fehérbor,10dkg ementáli sajt ,10dkg szalámi, 5dkg juhsajt, húsleves, 5dkg vaj, olívaolaj, só bors.
Keverjük össze a darált húst a felaprított szalámival, a petrezselyemmel, a fokhagymával,a reszelt juhsajttal,az ementálival, a fűszerekkel. Éles késsel készítsünk zsebeket a szeletekbe,töltsük bele a tölteléket, majd fogpiszkálóval tűzzük meg. Olvasszuk össze a vajat az olajjal majd pirítsuk meg a szeleteket benne. Öntsük rá a bort és fedő alatt pároljuk. Ha a bor elpárolgott, jöhet a húsleves lé. Puhára párolás után levesszük a tűzről és fogyaszthatjuk. Burgonya pürét ajánlok hozzá. Jó étvágyat.
Ha Önöknek is van olyan receptjük, melyet szívesen mgosztanának velünk, akkor küldjék el azt
Főzni jó - 2010.12.10. 12:41:31
Az alábbi összeállítást Tatu nevű kedves olvasónk ajánlotta szeretettel a többiek figyelmébe és ezzel szeretne ő is hozzájárulni egy picit az ünnep hangulatához:
Ételek és Italok íz harmóniája
Az ételekhez illő borok megválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Inkább afféle izgalmas gasztronómiai kaland, amelynek során sok minden lehetséges, de nem minden megengedett. A felsorolással segíteni kívánok az eligazodásban.
Cabernet franc(vörös) vad pörkölthöz, belsőségekhez, vadashoz, báránysülthöz, füstölt sajtokhoz.
Cabernet sauvignon(vörös) frissen sült marhahúshoz, marhapörkölthöz, gombás ételekhez, kemény és kékpenészes sajthoz.
Chardonnay (fehér) sült szárnyashoz, malacsülthöz, füstölt és gouda sajthoz, sült és rántott halhoz, gombás ételekhez, gyümölcsös desszerthez.
Hárslevelű(fehér) tartalmas levesekhez, vadszárnyashoz és borjúhúshoz, pástétomokhoz, gyümölcs desszertekhez, félkemény sajtokhoz.
Kadarka (vörös) borjú és bárányhúshoz, halászléhez, gulyáshoz, pörkölthöz, paprikáshoz, olasz tésztákhoz.
Főzni jó - 2010.12.10. 09:38:12
Főzni jó - 2010.12.09. 20:20:05
Képek a pulykáról ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE
Laza fokhagymás pulyka: Mert főzni jó!
Forrósíts meg 5 dkg étolajat vagy margarint nagy mély serpenyőben, vágj hozzá egy kis metélőhagymát ollóval, 5 gerezd fokhagymát is reszelj bele mellé. Végy 80 dkg-nyi pulykamellet, melyet vágj apró kockákra, tedd bele az előző egyvelegbe, sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd viszonylag nagy lángon, fedő nélkül süsd össze finomra, szaftosra.
Főzni jó - 2010.12.08. 19:23:46
Minden ízében vitamin: LŐVE tonhal salátája
Tél van és bizony ilyenkor a betegségek megelőzése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy nagyobb vitamindózist vigyünk be szervezetünkbe. Íme, egy pazar pikáns saláta, egy kis lime-val megbolondítva, ahogyan a MiAbonyunk konyhatündérei ajánlják.
Az elkészítés villámgyors, pofonegyszerű, csak 10-15 percet vesz csupán igénybe, de a végeredmény ínycsiklandozó, könnyű és mégis laktató, ráadásul különleges lesz.
( Nagyításhoz kattints a képekre! )
Főzni jó - 2010.12.04. 11:22:07
Képek a varázstojásról ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE
Varázstojás a konyhámban
Vannak olyan hagyományos ételek, melyek egy kis érdekes, különleges elkészítési móddal valódi csemegévé varázsolhatók. Ilyen az a „ tükörtojás „ is, melyet Erdélyben kapható, kerámia sütőformában készítettem el. Sajnos tudom, hogy ennek hiányában bajos a sütés, most mégis megmutatom Önöknek, hogy mit is alkottam egy fenséges reggeli alkalmából. Ha Erdélyben járnak tehát, feltétlenül érdemes ezt a kerámia- sütő edényt beszerezniük.
Íme az elkészítés:
Főzni jó - 2010.12.01. 22:19:49
A mai kapitális és nagyon bosszantó áramszünet eredménye nálam egy vagon palacsinta lett, melyet szeretettel sütögettem a gyertya fényénél:)
Holnap már nem kell főznöm..... Sült husi és sült krumpli is került az asztalra és maradt is belőle másnap ebédre.
Ön hogyan készíti a palacsintát? Ha szeretné velünk ennek vagy más ételnek receptjét megosztani, ide küldje el: szerkesztoseg@miabonyunk.hu
Képet is boldogan fogadunk!
Nagyításhoz katt a képre! Nyammm.... Üdv: LŐVE
Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények