Főzni jó - 2017.01.07. 09:17
Rovatunkat az INNOVEN támogatja! Kisfiam elmondása szerint ők is remek fánkot készítenek a közétkeztetésben! A gyerekek imádják!- Bár még nem köszöntött be a Farsang, mégis olthatatlan kedvet éreztem, hogy kicsiny családomat meglepjem egy kis finomsággal. Így, munka után estére. Imádjuk a fánkot. Egyébként az elkészítési ideje nem túl rövid, hiszen a tésztának kétszer is kelnie kell, de mégis pofonegyszerű, és amennyi időt a valódi munkával töltünk, az elenyésző. Csupán mintegy fél óra. Amíg kel, egy óra , plusz fél, nyugodtan ténykedhetünk, csinálhatunk mást, vagy pihenhetünk is. Kristófom imádja a fánkot és még a látvány is remek, ahogy a sül a serpenyőben.
Főzni jó - 2014.03.11. 16:25
Ma beszámoltunk arról, hogy lebontották Abony közkedvelt gyorsbüféjét, a Piac sarkon lévő úgynevezett Hammogót. IDE kattintva olvasható a cikk és látható a bontásról készült képgaléria. A cikk megjelenését követően Olvasóink a facebook-on lázas nosztalgiázásba kezdtek, és megtudtam, hogy nem csak nekem fog hiányozni a Hammogó. Akik korábban vendégek volta, tudják, hogy Mészáros Ágiék voltak azok, akik egykor megnyitották ezt a helyet, és Ági elmesélte nekem az ott kapható mennyei melegszendvics alap receptjét.
Főzni jó - 2014.02.25. 13:20
Sok szeretettel küldöm Zsófi lányomnak is a Nagyi sütijét Budapestre! Üzenem neki, hogy ezért már pláne érdemes meglátogatni Nagyikát! Zsófi kedvence ugyanis a SÜN! Igaz, eddig nem süti formában volt az.... Íme, a recept:
Süni keksz
Hozzávalók, recept a címre kattintva!
Főzni jó - 2014.01.11. 12:08
Rovatunk támogatója az INNOVEN- Recept: Tészta: 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 7.5 dkg margarin Töltelék: 50 dkg savanykás alma, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 ek. étkezési keményítő, reszelt citromhéj, 1 ek. citromlé. A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel, majd összedolgozzuk a kikevert tojással, cukorral,meg a margarinnal. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliában kb 30 percre a hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat négybe vágjuk, magházukat kiemeljük.
Főzni jó - 2013.07.21. 21:33
Anyukám megunhatatlan receptje alapján ontom a kovászos uborkatermést, hogy mindig legyen utánpótlás, mire családtagjaim kicsenik az utolsó szemet is a hűtőből. Hogyan készítem? Megmutatom. Végy mintegy 1,8 kg uborkát, forralj fel 1,5 liter vizet 5 dkg sóval, hűtsd le langyosra a vizet, közben vagdosd le az uborkák végeit, és hosszanti irányban is ejts rajtuk 3- 4 vágást. Végy két megfelelő nagyságú befőttes üveget, melyek aljára tégy fél- fél csomag kaprot, üvegenként 3-4 gerezd fokhagymát.
Főzni jó - 2013.05.15. 16:09
Rovatunkat az INNOVEN támogatja! - A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón. 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
Főzni jó - 2013.03.29. 19:32
Cikkünket a Strand Kisvendéglő támogatásával olvashatják!- Nos, a húsvét velejárója, itt az Alföld ezen részén a kocsonya. Rájöttem, hiszen életemnek éppen a felét itt éltem le. Dunaharasztin, ahonnan ide jöttem férjhez, és környékén nem ilyenkor főzik. Karácsonykor teszik ezt. Nem is ugyanígy, de mindenesetre az ünnepre készülve sok- sok szeretettel. Most kedvenc hentesemnél sikerült hozzájutnom másfél kiló csodásan előkészített körömhöz, egy 70 dekás sertés comb darabhoz, no meg egy szép füstölt csülökhöz.
Főzni jó - 2012.07.17. 13:42
Hagyományos ínyencséggel leptem meg a napokban kis családom éhes tagjait. Itt a gyümölcs szezon és ínycsiklandozóan mosolyognak ránk a különféle barackok és szilvák. Rajta hát, eljött a pitesütés ideje! Egyszerű, olcsó! Nem mellesleg, mennyei! Vigyázat, melegen megárthat! Hogyan is készül? Végy bő fél kiló lisztet, tedd egy tálba, közben két deci langyos tejben futtass fel három deka élesztőt, egy teáskanál cukorral.
Főzni jó - 2012.05.16. 18:53
Ez egy nagyon finom tiramisu, amit félig-meddig én találtam ki. Nem kell bele mascarpone és nyers tojás sem! :)) 20 dkg babapiskóta, 2 dl tejföl/12%-os is jó/, 2,5 dl tejszín, 4 evőkanál cukor, kb 30 dkg eper. A piskótákat egyenként 1,5 dl 3-4 kanál rummal, vagy likőrrel felturbózott kávéba, vagy ha akarod tejbe áztatjuk. A tejfölt kikeverem a cukorral, felverem a tejszínhabot 1 csomag dr.Oetker habfixálóval ....
Főzni jó - 2012.05.01. 17:45
Anyukám a sütés- főzés nagymesetere és ismét valami ínyencséget ajánl sok szeretettel kedves Olvasóinknak. Íme: Hátha ezt is szívesen kipróbálja valaki! Majonézzel, bacon-nel tálaljuk, nagyon finom hozzá a petrezselymes újkrumpli is! :) Először is nagyon friss spárgát kell venni. :) Ezt úgy lehet megállapítani, hogy mikor a kezedbe veszed, picit megnyomod a körmöddel, ha könnyűszerrel belemegy, akkor friss!