Mi Abonyunk - Halálos lehet a mikrohullámú sütő használata?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8088, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.26. 11:18:36

Már főiskolás koromban megismerkedhettem a mikrohullámú sütők működésével és megtudtam, hogy nem egészen normális dolog az, ami az élelmiszerekkel melegítés közben történik. Ez ugyanis olyan elven alapul, hogy a rezgések főként a vízmolekulákat mozgatják és ettől melegszik fel az étel és ital. Ennek következtében megváltozik az élelmiszerek összetétele. Tehát nem is azt esszük meg, amit szeretnénk…. Nos, ezzel kapcsolatban kaptam egy érdekes írást kedves olvasónktól, melyet most közzéteszek:

 

Ebben lehet igazság!

Én kb. 2 és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag dobozban szállítanak házhoz és melegítem a mikroban. Októberben műtöttek, jelenleg az ötödik  kemónál tartok...
 Üdv
 
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák elő kapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.

Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!
svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."

Kedves Mindenki!
Egy Amerikai orvosi intézet (Walter Reed Army Medical Center)
kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy

NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN!
CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI,
AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.

A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.

AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI, HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.

Küldjétek el és mondjátok meg mindenkinek, aki fontos Nektek, ezt kéri az üzenet küldője.

 Cikkek még az ártalmakkal kapcsolatban:

 

http://www.xn--csaldinet-31a.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/8753/a_mikrohullamu_suto_artalmai_1

http://kornyezet.blogter.hu/172735/a_mikrohullamu_suto_artalmai_

 

http://egeszseg-uzlet.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=1154397

 6 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Nyitva maradhatnak a virágboltok a hosszú hétvégén

Nem a vihar, hanem baleset miatt késnek a vonatok

Parkolj hülyén Cegléden is

Mit várhatunk a FIDESZ-től?

Próba tartalom

Medve kódorgott egy Pest megyei iskolában

Védjék meg a vízmérőket, csöveket! DRÁGA a csere, itt a pontos összeg

Hülyén parkolva, lerobbanva

Hősök napja

Postai állapotok....

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Truck

ketila -

2011.06.28. 19:50:04

Most hülyülsz vagy tényleg igaz?

Kunc-kunc-kunc!

Truckman -

2011.06.28. 17:20:36

"Ebben lehet igazság! Én kb. 2 és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag dobozban szállítanak házhoz és melegítem a mikroban. Októberben műtöttek, jelenleg az ötödik kemónál tartok..."

 

Nem a mikrótól haver! A rendelt ebédedtől!Vejjj

Én már csak tudom, miből vannak 400-800 pézért "összerakva"!KirĂĄly

Azt nem tudom, hogy a mikrosütő káros-e

északi mágus -

2011.06.27. 19:20:41

viszont az indoklás szerinti okok áltudományos magyarázatok.

Minden molekula és atom sajátrezgéssel bír, ezt hívják - mint tudjuk - Brown mozgásnak. A molekuláknak átadott hőenergia (igen a gázra tett fazékban fővő ételben is), növeli a molekulák mozgási energiáját, vagyis mivel a tömegük adott, ezért a közölt hőenergia a sebességüket növeli, és mivel a mozgásuk behatárolt, ezért folyamatosan ütköznek egymással. Mivel a molekulák és atomok nagy sebesség mellett is csak nanométereket tudnak megtenni ütközés nélkül, ezért inkább rezgésszerű a helyváltoztatásuk. Ezt a rezgést lehet növelni mikrosütővel közvetlenül, amitől nő a mozgási energiájuk, tehát a hőmérsékletük. A mikrosütő és a gáztűzhely között így a melegített anyag szempontjából nézve nincs különbség.

Teljes nyugalomban létezni csak az abszolút nulla fokra, -273 C fokra hűtött anyag molekulái tudnának, de ezt csak megközelíteni tudják, mivel az energia hő formájában állandóan áramlik a hidegebb felé, és ezt az áramlást teljesen kizárni nem lehetséges.

El lehetne azon még molyolni, hogy pl. létfontosságú enzimek ileltve vitaminok bizonyos hőmérsékleten tönkremennek, de ez fennáll bármilyen más főzési technikánál is.

A kemoterápia ügyben én inkább az élelmiszer alapanyagai körül keresgélnék, nem az elkészítéshez használt mikrosütőt okolnám.

Egy biztos

ketila -

2011.06.27. 09:33:57

Bizonyos műanyagoknál fennáll a cikkben leírt, de csak bizonyos műanyagoknál.

A többi, hogy mi történik a molekulákkal az más téma, de egy kicsit fura lenne a leírás szerinti dolog mert szerintem régen betiltották volna. Sok ilyen iromány terjeng a világhálón.

Sokan a rákot is tudják "gyógyítani" csak azt nem tudom miért nem kapnak Nóbel díjat?