Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8087, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Karácsony"
Első<< Előző123456Következő >>

admin - 2010.12.18. 13:20:20

A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola Alapfokú Művelődési és Oktatási Intézményben ebben az évben is megrendezésre került a hagyományos karácsonyi hangverseny.  Galéria: ITT

Kultúra:
Gyulai   
Zene   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.15. 19:20:53

 

Extra galéria ITT, fotó: LŐVE

A Gyöngyszemek óvodájának Apponyi úti egységében beindult a karácsonyi „ nagyüzem „. Remek díszek készültek az apróságok és a „ nagyobbacskák „ nagy- nagy örömére. A rendezvény immár hagyományos, szeretettel várták most is a szülőket. Az anyukák és apukák ismét gyermekké váltak egy picit…. Rájuk fért. Íme egy kis ízelítő a hangulatból.

 

Fotó: LŐVE

Oktatás:
 1 Hozzászólás    

admin - 2010.12.15. 17:29:53

A mai napon tartották immár hagyományosnak számító karácsonyi ünnepségüket az abonyi Idősek Otthona, valamint az Idősek Klubjának tagjai. Galéria: ITT

Kultúra:
Zene   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.13. 09:38:09

A kép a tavalyi havas főtéren készült, Karácsonyfa angyalkákkal, készítette: Járdány Gyula.

 

Katt a képre ha nagyobb méretben is szeretnéd látni!

Közélet:
 6 Hozzászólás    

Főzni jó - 2010.12.10. 12:41:31

Az alábbi összeállítást Tatu nevű kedves olvasónk ajánlotta szeretettel a többiek figyelmébe és ezzel szeretne ő is hozzájárulni egy picit az ünnep hangulatához:

 

Ételek és Italok íz harmóniája

Az ételekhez illő borok megválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Inkább afféle izgalmas gasztronómiai kaland, amelynek során sok minden lehetséges, de nem minden megengedett. A felsorolással segíteni kívánok az eligazodásban.

Cabernet franc(vörös) vad pörkölthöz, belsőségekhez, vadashoz, báránysülthöz, füstölt sajtokhoz.

Cabernet sauvignon(vörös) frissen sült marhahúshoz, marhapörkölthöz, gombás ételekhez, kemény és kékpenészes sajthoz.

Chardonnay  (fehér) sült szárnyashoz, malacsülthöz, füstölt és gouda sajthoz, sült és rántott halhoz, gombás ételekhez, gyümölcsös desszerthez.

Hárslevelű(fehér) tartalmas levesekhez, vadszárnyashoz és borjúhúshoz, pástétomokhoz, gyümölcs desszertekhez, félkemény sajtokhoz.

Kadarka  (vörös) borjú és bárányhúshoz, halászléhez, gulyáshoz, pörkölthöz, paprikáshoz, olasz tésztákhoz.

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.10. 12:29:21

Abony város főterén az impozáns karácsonyfán már látható a kisméretű össze- vissza felhajigált égősorok mellett némi díszítés is. Ezek viszonylag nagy, sokszínű üveggömbök, melyek sok, szépérzékkel rendelkező ember arcára varázsoltak mosolyt, de sokak elborzadtak rajtuk.

Citrom-díj:
 31 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.09. 11:44:14

Karácsonyfát! De milyet?

 

A karácsonyfa vagy nagy öröm, vagy sok bosszúság. Nem mindegy, mennyi pénzt költünk rá, és az sem, mennyi dolgunk van vele az ünnepek alatt. A reggel.hu összeállítása.

 

„A karácsonyfa tartósságának legfontosabb feltétele, hogy ne vágják ki túlságosan hamar, és az eladásig vagy a díszítésig megfelelően tárolják – mondta Dávid József kertész. – Éppen ezért a legideálisabb, ha olyan kertészetből vagy termelőtől választjuk a fenyőfát, ahol a szemünk előtt vágják ki. Egy hétnél korábban nem érdemes megvenni, mert a tárolása problémát okozhat. Akinek van kertje, az lombbal letakarva, elfektetve tartsa a szabadban, amíg be nem viszi a lakásba. Ha erre nincs mód, a lakás leghidegebb helyiségében tárolja úgy, hogy egy vödör vízbe állítja! Szerencsés, ha egy nappal korábban beleállítja a fenyőfatartóba, hogy a fa felvehesse legszebb formáját.”

Közélet:
 1 Hozzászólás